Ekonomi Milyarderlik onlara miras olarak kaldı

Milyarderlik onlara miras olarak kaldı

03.04.2024 - 06:46 | Son Güncellenme:

Forbes gazetesinin açıkladığı 33 yaş altı milyarderler listesine 25 kişi girdi. Ancak listede 2009 yılından beri sadece miras yoluyla bu zenginliğe ulaşanlar yer alıyor.

Milyarderlik onlara miras olarak kaldı

Dünyanın en genç 25 milyarderi, Forbes tarafından açıklandı. 33 yaş altı 25 milyarderin toplam serveti 110 milyar dolar. Snap (Evan Spiegel, 33), Gymshark (Ben Francis, 31) ve Oculus VR (Palmer Luckey, 31) gibi önemli şirketleri kuranlar kendileri milyarder oldu. Ancak 2009 yılından beri her genç milyarder miras yoluyla bu servete ulaştı. Dünyanın en genç milyarderi Brezilyalı Livia Voigt. Sadece 19 yaşında ve hala üniversitede okuyan Voigt, merhum büyükbabasının kurucusu olduğu elektrikli ekipman üreticisi WEG’deki azınlık hissesi sayesinde tahmini 1,1 milyar dolar değerinde. O ve 26 yaşındaki ablası Dora Voigt de Assis, en genç 25 milyarder listesine giren 7 yeni milyarderden ve 18 miraçıdan ikisi.

Haberin Devamı

Mirasçı milyarderler arasında en zengin olanları, 25 ve 27 yaşlarındaki İrlandalı Mistry kardeşler. Bilişim ve iletişim, mühendislik ve enerji sektörlerini kapsayan Mumbai merkezli holding Tata Sons sayesinde her birinin tahmini değeri 4,9 milyar dolardır. Tata’daki azınlık hisselerini, saygıdeğer büyükbabaları Pallonji Mistry’den üç aydan kısa bir süre sonra ölen babaları Cyrus Mistry’nin 2022’deki ölümünün ardından aldılar.

GÖZLÜK ZENGİNLERİ

Son üç yılda babasının vefatı nedeniyle listeye katılan tek genç milyarder Mistry kardeşler değil. İtalya’dan 19 yaşındaki Clemente Del Vecchio, Leonardo Del Vecchio’nun 2022’deki ölümünün ardından Ray-Ban’in İtalyan-Fransız üreticisi EssilorLuxottica’dan 4.7 milyar dolarlık yüklü bir hisse aldı. Kardeşleri 28 yaşındaki Leonardo Maria ve 22 yaşındaki Luca’ya da eşit pay aldıkları miras sayesinde Forbes’ın listesine girdiler. Ocak ayında 84 yaşında ölen Günther Fielmann’ın diğer mirasçısı olan Fielmann AG’nin Alman varisi 29 yaşındaki Sophie Luise Fielmann da 2.7 milyar dolar servetiyle listeye girdi.

Haberin Devamı

Norveçli Alexandra Andresen ve Katharina Andresen ise dedelerinin 1849 yılında kurduğu tütün şirketi Tiedemanns Tobaksfabrik sayesinde milyarder oldu. Andresen kardeşlerin babası 2005 yılında şirketi sattı. Şimdi aile petrol, tıbbi laboratuvar, gayrimenkul yatırımlarıyla uğraşıyor. Katharina’nın 1.7, Alexandra’nın ise 1.6 milyar dolar serveti var ve Ferd yatırım şirketin yönetim kurulunda yer alıyorlar.

LOUBOUTİN ARTIK BİR MİLYARDER

İkonik kırmızı tabanlı ayakkabıların yatarıcısı Christian Louboutin milyarderler kulübüne katıldı. Forbes’ın haberine göre Fransız tasarımcının kendi adını taşıyan markasına yatırım firması Exor tarafından 3,2 milyar dolar (değer biçildi. Forbes’un yeni raporuna göre Louboutin’in şirkette yüzde 35 hissesi olduğu için net değerinin 1,2 milyar USD olduğu tahmin ediliyor. İlk mağazasını 1992’de Paris’te açan Louboutin, atölyesinde asistanının ojesini bir çift topuklu ayakkabıya sürdüğünde yanlışlıkla dünyaca ünlü ve ticari markalı kırmızı tabanını icat etti. Tasarımları dünyaca ünlü hale geldi ve Angelina Jolie’den Sarah Jessica Parker’a kadar bir çok ünlü tarafından tercih edildi.