Ekonomi Nakamoto’ya gizemli transfer: 1.2 milyon dolar

Nakamoto’ya gizemli transfer: 1.2 milyon dolar

09.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinen Satoshi Nakamoto’nun 14 yıldır aktif olmayan cüzdanına gizemli bir kişi 1.2 milyon dolar değerinde Bitcoin gönderdi.

Nakamoto’ya gizemli transfer: 1.2 milyon dolar

Nakamoto’nun Bitcoin ağındaki Genesis cüzdanına giren 26.9 Bitcoin yeni komplo teorilerinin ortaya atılmasına neden oldu. Blockchain analiz platformu Arkham Intelligence’a göre 5 Ocak günü gerçekleştirilen transferde başlangıçta üç farklı cüzdanda bulunan Bitcoinler, 12 cüzdana dağıtıldı. Ardından tek bir cüzdanda bir araya getirildi. Ardından da Satoshi 1 adlı Genesis cüzdanına transfer edildi.

Haberin Devamı

Coinbase’in yöneticisi Conor Grogan, söz konusu transfer ile ilgili yaptığı paylaşımda “Ya Satoshi uyandı ve 27 Bitcoin alıp cüzdanına yatırdı ya da birisi bir milyon dolar yaktı” ifadesini kullandı. 2010 yılında Satoshi Nakamoto ortadan kaybolduğunda Genesis cüzdanında 50 Bitcoin bulunuyordu. Zaman içinde gönderilen ufak meblağlar ile rakam, 2023 sonlarında 73 Bitcoine kadar yükselmişti. Son transferle birlikte ise 100 bitcoine ulaşmış durumda.