Ekonomi Online yemek sektörüne girdi

Online yemek sektörüne girdi

22.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CarrefourSA Mutfak, online yemek siparişi hizmetine başladı. CarrefourSA Mutfak, bünyesindeki 10 farklı markayla bulut mutfak konseptinde paket servis hizmeti verecek.

Online yemek sektörüne girdi

Sabancı Holding ve Carrefour Grup iştiraki CarrefourSA, CarrefourSA Mutfak’la organize gıda perakende sektöründe online yemek siparişi hizmetine başladı. Türkiye’de 30. yılını kutlayan CarrefourSA, 30. yaşını ‘yenilenmeler, yatırımlar ve yenilikçi iş modelleriyle büyüme yılı’ ilan etti. CarrefourSA, organize gıda perakende sektöründe Lezzet Arası restoranlarıyla başlayan yolculuğunu ve başarısını CarrefourSA Mutfak’la online yemek siparişi sektörüne taşıyor. CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu, CarrefourSA’nın, yıl sonuna kadar İstanbul’daki bulut mutfak sayısını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Kartallıoğlu, “2020’de hayata geçirdiğimiz bayilik sisteminde küçük esnaflarla büyümeye devam ederken, aynı zamanda bu yıl yatırım yaptığımız Horeca alanında da çalışmalarımız sürüyor” dedi. Yeme-içme alanında CarrefourSA’nın sektörde bir ilke imza attığı Lezzet Arası restoranlarıyla farklı şehirlerde yatırımların sürdüğünü hatırlatan Kartallıoğlu, “2017 yılında başlayan Lezzet Arası restoran konseptimizle sektörümüzde yeme içme alanında yakaladığımız bu başarıyı şimdi de online yemek siparişiyle, CarrefourSA Mutfak’a taşımaya karar verdik” diye konuştu.

Bulut mutfak

Global bulut mutfak pazarının tüm dünyada yaygınlaştığını ve büyük bir pazara dönüştüğünü belirten Kartallıoğlu, “Precedence Research tarafından Global Bulut Mutfak araştırmasına göre pazarın global büyüklüğünün 2022’de 57.51 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. 2032’de ise bu rakamın 174.66 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Türkiye’de de pazar her geçen gün büyüyor” dedi.

Haberin Devamı

Kartallıoğlu, şöyle konuştu: “Bugüne kadar mutfaklarına girdiğimiz müşterilerimizin sofralarına şimdi de profesyonel şeflerimiz tarafından hazırlanan yemeklerle misafir oluyoruz. CarrefourSA Mutfak’ta yer alan markalarımızı oluştururken Lezzet Arası restoranlarımızda elde ettiğimiz datalar sayesinde müşteriler tarafından en çok tercih edilen yemeklerle ilgili bir araştırma gerçekleştirdik. Bu araştırma sonucunda BigBowl, Burger Four, Fried Day Chicken, Hasan Usta Köftevi, L’atelier, Le Penne, Pizza Poli, Sushi Four, Tarihi Kazancı Pilavcısı ve Urla Balıkçısı olmak üzere salatadan deniz ürünlerine kadar 10 farklı markayı müşterilerimizin hizmetine hazır hale getirdik.”

Hızlı büyüme

CarrefourSA Mutfak konsepti için bunun bir başlangıç olduğuna değinen Kutay Kartallıoğlu, “CarrefourSA Mutfak bünyesinde yer alan markalardan sipariş vermek isteyen müşterilerimiz Getir Yemek, Trendyol ve Yemeksepeti’nden sipariş verebiliyor. Uzman ve başarılı olduğumuz yeme–içme sektöründeki tecrübelerimizi taşıyarak yeni bir yolculuğa çıktığımız CarrefourSA Mutfak konseptimizde gelecek dönem için hızlı ve sağlıklı bir büyüme için çalışmalarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.