Ekonomi RAKIYA BREZİLYALI PATRON MU GELİYOR?

RAKIYA BREZİLYALI PATRON MU GELİYOR?

10.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Brezilya’nın en zengin ismi Jorge Paulo Lemann’ın Türkiye’nin önemli rakı üreticilerinden Mey İçki’nin sahibi olan İngiliz içki devi Diageo’yu almaya hazırlandığı iddia edildi

RAKIYA BREZİLYALI PATRON MU GELİYOR

Amerikan Bloomberg ajansının haberine göre, Brezilya’nın en çok satan haber dergisi Veja, Lemann’ın Diageo’yu alma planı yaptığını yazdı.

Burger King’i almıştı
Haberin ardından Diageo hisseleri yüzde 8’in üzerinde yükselirken şirketin piyasa değeri 48 milyar pound (73 milyar dolar) oldu.
Bloomberg içki sektöründe konsolidasyonun çok olduğunu belirterek, son 3 yılda 66 milyar dolarlık satın alma gerçekleştiğini yazdı. Lemann’ın ortakları Marcel Telles ve Beto Sicupira ile yönettiği yatırım fonu 3G Capital’in 48 milyar pound toplamasının rekor bir yatırım olacağını işaret eden analistler satın almanın gerçekleşebileceğine temkinli yaklaşıyor.
Lemann’ın 3G fonu 5 yıl önce Burger King’i, 2 yıl önce de Warren Buffett ile birlikte HJ Heinz’ı almıştı. Fonun Kraft alımıyla ilgili süreci ise sürüyor.

Haberin Devamı

25 MİLYAR $’I VAR
İsviçre kökenli bir Brezilyalı olan Jorge Paulo Lemann’ın 25 milyar dolarlık kişisel serveti olduğu hesaplanıyor. Harvard Üniversitesi mezunu 77 yaşındaki milyarder, ülkesinin en zengini, çifte vatandaşı olduğu İsviçre’nin ise 2. en varlıklı ismi. Gençliğinde ülkesinde birçok kez tenis şampiyonu olan Lemann, 5 çocuk sahibi. Brezilya’da çocuklarının kaçırılması girişiminin ardından ailesini İsviçre’ye taşıyan Lemann, yaşamını Sao Paulo ve Zürih arasında geçiriyor.