Ekonomi Reklam Konseyi kuruldu

Reklam Konseyi kuruldu

18.09.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sektördeki örgütlerin yöneticilerinden oluşan Türkiye Reklam Konseyi'nin öncelikli hedefi, reklam yatırımlarını 2005'te 1.5 milyar dolara çıkarmak

Reklam Konseyi kuruldu





Reklamcılar Derneği, Reklamverenler Derneği, Uluslararası Reklamcılık Derneği, Televizyon Yayıncıları Derneği, Reklamcılık Vakfı, Türkiye Basın Reklam Komisyonu'nun başkan ve başkan yardımcıları, 11 Eylül 2003'te Uluslararası Reklamcılık Derneği Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ev sahipliğinde bir araya gelerek "Türkiye Reklam Konseyi"nin oluşturulmasını kararlaştırdı.

Öncelikli hedefler
Konseyin misyonu, sektörel gelişimin sağlanması, reklamın ticari kurumlara ve ekonomiye sağladığı katma değerin doğru algılanmasını sağlamak olarak belirlendi. Konsey, ilk toplantısında öncelikli üç konu belirledi ve derneklerarası koordinasyonu Nilüfer Yılmaz'ın yürütmesini kararlaştırdı. Konsey'in belirlediği öncelikle konular şöyle sıralandı: "Reklam yatırımlarının 2005 yılında 1.5 milyar dolara ulaştırılması, reçetesiz satılan ilaç reklamlarının RTÜK yasası uyarınca serbest bırakılmasının sağlanması, Türkiye'de reklamın ve reklamcılığın ekonomik kalkınma modelindeki öneminin ve payının tanımlanması ve sektöre gerekli desteğin sağlanması."
Konsey, IAA'nın başlattığı, tüm derneklerin aktif rol üstlendiği Arama Konferansı çalışmalarıyla birlikte, sektörün normal koşullarda 2006'da ulaşması beklenen 1.5 milyar dolarlık cironun bir yıl erkene çekilerek 2005'te gerçekleştirilmesi hedefliyor. Konseyin, çalışma programında "reçetesiz ilaç reklamlarının serbest bırakılması" için gerekli düzenlemelerin hızlandırılması da bulunuyor. Konsey bu düzenleme ile sadece sağlık sektöründe değil, Türkiye ekonomisinde de önemli bir katma değer yaratılacağına inanıyor.

Türkiye Reklam Konseyi üyeleri
IAA Uluslararası
Reklamcılık Derneği :
Başkan: Mehmet Ali Yalçındağ
As Başkan: Pınar Kılıç
As Başkan: Zühtü Sezer
As Başkan: Faruk Atasoy

Reklamcılar Derneği
Başkan: Nesteren Davutoğlu
Asbaşkan: Meral Akyel

Reklamverenler Derneği
Başkan: Dilek Erkey
Asbaşkan: Babür Çelebi
Asbaşkan: Caner Tunaman

Televizyon Yayıncıları Derneği
Başkan: Nuri Çolakoğlu
Asbaşkan: Fatih Ediboğlu
Asbaşkan: Murat Saygı
Asbaşkan: Zekeriya Karaman

Reklamcılık Vakfı
Başkan: Faruk Kaptan
Asbaşkan: Cin Kapancı

Türkiye Basın Reklam Komisyonu
1. dönem Başkanı: Ercüment Pal
2. dönem Başkanı: Ayşe Sözeri Cemal
3. dönem Başkanı: Can Çağdaş


EKONOMİ