Ekonomi Savunmada 10.2 milyar dolarlık yeni sözleşme

Savunmada 10.2 milyar dolarlık yeni sözleşme

18.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “Geçtiğimiz yılı 5.5 milyar dolarlık ihracat teslimatıyla kapattık ancak 10.2 milyar dolarlık da yeni sözleşme imzaladık. Bu sene daha büyük rakamlarla dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Savunmada 10.2 milyar dolarlık yeni sözleşme

ANKARA Milliyet - OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) tarafından düzenlenen Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri (ICCDA) etkinliği, ATO Congresium’da başladı. Görgün yaptığı konuşmada savunma sanayinde ihracatın her sene artarak devam ettiğini belirterek, Türkiye’nin, uluslararası alanda rekabetçi ve teknolojik ürünlerle adından övgüyle söz ettiren ülke konumuna geldiğine dikkati çekti. 

Haberin Devamı

Görgün, “Kilogram başına ihracat değeri her geçen yıl artmaya devam ediyor. İhracat kilogram değerimiz geçtiğimiz yıl, bir önceki yıla göre yüzde 14 artışla 65 dolar seviyesine ulaştı. Biz sektörümüzün sürdürülebilir büyüme sağlamasını önemsiyoruz” dedi. Gelişmelerin rakamlara da yansıdığını belirten Görgün, şöyle devam etti: 

“Geçtiğimiz yılı 5.5 milyar dolarlık ihracat teslimatıyla kapattık ancak 10.2 milyar dolarlık da yeni sözleşme imzaladık. Bu sene de geçen seneden daha büyük rakamlarla şirketlerimizin gayretleriyle dost ülkelerin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Sürdürülebilir bir savunma sanayi işbirliği oluşturma hedefleriyle güven veren işbirliği yaklaşımımızla bunların artacağını şimdiden öngörüyoruz.”