Ekonomi 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere zam sorusuna Bakan Bilgin'den cevap!

7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere zam sorusuna Bakan Bilgin'den cevap!

29.03.2023 - 12:12 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşlarının 7500 liraya çıkarılmasından sonra 7500 liranın üzerinde maaş alan emekliere bir ara zam yapılıp yapılmayacağına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, asgari ücrette ara zam konusunda, “Düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaz” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Bilgin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Asgari ücrete ara zam beklentisi dile getirilerek yöneltilen soruya Bakan Bilgin, “Asgari ücret bildiğiniz gibi 8 bin 500 lira olarak açıklandı. Enflasyon düşüyor. Temmuz ayında bu düşüş eğilimi devam ederse asgari ücrette yeniden bir düzenlemeye ihtiyaç duyulmaz ama temmuzda yeniden değerlendiririz” cevabını verdi.

“ARTIŞTAN 10 MİLYON İNSAN ETKİLENECEKTİR”

Bakan Bilgin, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenizde emekli maaşlarına yönelik düzenleme konusu ele alındı mı?” sorusu üzerine, “Türkiye tarihinde geçmişe dönük bakıldığında ilk defa en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarttık. Bu tarihimizde ilk defa yapılan ciddi bir düzenlemedir ve bu artıştan 10 milyon insan etkilenecektir” dedi.

Haberin Devamı

'EMEKLİ MAAŞLARINA ARA ZAM OLACAK MI?' SORUSUNA YANIT

Bilgin, 7 bin 500 lira üzerinde maaş alan emeklilere kademeli bir artış yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyu da "Şu anda gündemimizde öyle bir şey yok." diye yanıtladı.

GRUP TOPLANTISI SONRASI ERDOĞAN'DAN MÜJDE!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorusunu cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacağını bildirdi. Erdoğan, "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var." dedi.

GÜVENLİK KORUCULARININ EMEKLİ AYLIKLARINA ZAM

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bilgin paylaşımında güvenlik korucularının emekli aylıklarını yükselttiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Güvenlik korucularımıza verdiğimiz sözü tuttuk. Güvenlik korucularımızın emekli aylıklarını yükseltiyoruz. Kahraman güvenlik korucularımızın emekli aylığı 7 bin 500 liradan az olmayacak. Hayırlı olsun.”