Ekonomi Son dakika: Bakan Işıkhan'dan emeklilere bayram ikramiyesi ve destek açıklaması: Çalışmalarımız devam ediyor

Son dakika: Bakan Işıkhan'dan emeklilere bayram ikramiyesi ve destek açıklaması: Çalışmalarımız devam ediyor

05.03.2024 - 12:05 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeme tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Işıkhan ayrıca "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yeni desteklerin müjdesini vererek "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine'den sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, emeklilerin 3 bin liralık bayram ikramiyeleriyle ilgili soru üzerine "Ödeme günlerini planlıyoruz. Bayramdan önce emeklilerimizin hesabına aktarmış olacağız. Biz her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. İnşallah daha iyi hizmetlerimiz olacak" yanıtını verdi.

EMEKLİLER YILI ÇALIŞMASI

Emekliler ile ilgili yeni çalışmaların müjdesini veren Işıkhan, "Emekliler Yılı'yla ilgili desteklerimiz olacak. Çalışmalar devam ediyor" dedi. Bağ-Kur prim eşitlemesi düzenlemesi konusunda seçim sonrası çalışma olup olmayacağına ilişkin soruya ise Işıkhan'ın yanıtı, "Orta vadeli o da planlarımızın arasındaydı. Düzenleme içine alacağız tabi. istihdamı arttırmak, kayıt dışılığını azaltmak bizim en önemli hedeflerimiz arasında" oldu.

Haberin Devamı

SGK UZMANI EMİN YILMAZ: 3'ER BİN TL'DEN AYRI AYRI YATACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz konuyla ilgili detayları geçtiğimiz günlerde CNN Türk canlı yayınında açıklamıştı. Yılmaz konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Mart ayının sonuna kadar emekli maaşı ile ilgili başvuru yapıp emekli maaşı alan herkes alacak. 3 bin TL’ye yükseltilmiş oldu. Geçmiş dönemde emekli olup da şu anda emekli maaşı alan herkes alacak. Bir Meclis süreci vardı bu süreçten geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalayacak, Resmi Gazete’de yayımlandığı zaman bunlar hesaplara yatacak.

Şu anda bununla ilgili Meclis tatile girdiğinden kaynaklı, 10 Nisan’da da Ramazan Bayramı olduğu için geçmiş dönemlerdeki ikramiyelerin ödenme tarihleri hep bayramın 1 hafta öncesinde emekli tahsis numarasının son hanesine göre hem SSK hem Bağkur hem Emekli Sandığı’ndan emekli olan herkese yattığını gözlemliyoruz.

Yasal düzenleme 3 bin TL olduğundan ötürü hem Ramazan Bayramı’nda hem Kurban Bayramı’nda 3’er bin TL’den 6 bin TL olarak ayrı ayrı oranda yatacağını biliyoruz."