Ekonomi ‘Türk bankacılık sektörü iyi bir sınav veriyor’

‘Türk bankacılık sektörü iyi bir sınav veriyor’

26.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, pandemi sürecinde Türk bankacılık sektörünün iyi bir sınav verdiğini belirterek, “Pandemi bizim atlattığımız ilk dalgalanma değil, son dalgalanma da olmayacak. Bu sektörün her paydaşı dalgalanmaları nasıl yöneteceğini biliyor. Türk bankacılık sektörü aktif kalitesiyle Avrupa’daki bankaların da önünde” dedi.

‘Türk bankacılık sektörü iyi bir sınav veriyor’

 

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin ikinci gününde düzenlenen bankacılık oturumunda konuşan Ümit Leblebici, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Pandemi koşullarında ekonominin ayakta kalabilmesi için bütün bankalar ellerinden geleni yaptı. Bu bizim atlattığımız ilk dalgalanma değil, son da olmayacak. Dolayısıyla bu sektörün her bir paydaşı bu dalgalanmaları nasıl yöneteceğini biliyor. Bugün Türk bankacılık sektörünün aktif kalitesiyle ilgili büyük bir problem olmadığını hepimiz görüyoruz. Bu bilançolara da yansıyor. Hatta bu kadar dalgalanmaya rağmen Avrupa’daki bankalarla kıyasladığınızda daha iyi durumdayız.”

TEB olarak bu süreçte hem müşteriye hem de ekonomiye destek vermeye devam ettiklerinin altını çizen Leblebici, “Hem müşterilerimizin hem çalışanlarımızın hem de toplumun bu süreçte minimum hasar almalarını sağladık ve pandemiye rağmen yüzde 30’un üzerinde büyümeyi başardık” dedi.