Ekonomi Türkiye’deki tüm oyuncular Laçin’in havuzuna girecek!

Türkiye’deki tüm oyuncular Laçin’in havuzuna girecek!

29.03.2008 - 00:54 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Berna Laçin, Türkiye’deki tüm sinema, TV ve tiyatro oyuncularını ilgilendiren büyük bir projeye imza atıyor.

Türkiye’deki tüm oyuncular Laçin’in havuzuna girecek

Ünlü oyuncu Berna Laçin, Türkiye’deki tüm sinema, TV ve tiyatro oyuncularını ilgilendiren büyük bir projeye imza atıyor.
Eski petrolcü Timuçin Tuncer’le ortak olarak ‘Oyuncu Adresi Bilgi Teknolojileri’ adlı bir şirket kuran Laçin, internet sitesinde Türkiye’deki hemen hemen tüm oyuncuları içinde toplayacak bir ‘havuz’ oluşturuyor.
Türkiye’de çekilen dizi, film ve reklamların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu artışla beraber çok sayıda yeni oyuncuya ihtiyaç duyuluyor. Yapımcılar, oyuncu bulmak için genelde ‘cast ajansı’ adı verilen şirketlere başvuruyor. Bu ajansların kataloğundaki oyuncular arasından kendilerine uygun olanları seçiyorlar.

Haberin Devamı

Ünlü yönetmen fikir annesi... 
Berna Laçin, “Bir dizide 80’e yakın kişi oynar. Bu oyuncuları tespit etmek çok eziyetli bir süreç. Türkiye’de çok iyi cast ajansları var. Ancak bunları dolaşmak ve oyuncu seçmek çok zaman alıyor. O yüzden dizilerde hep aynı oyuncuları görüyoruz. Yeni yüz keşfetmek zahmetli iş. Burada bir sorun olduğunu düşünerek bu şirketi kurduk” diyor.
‘Hatırla Sevgili’ dizisinin yönetmeni olan arkadaşı Ümmü Burhan’ın fikrinden yola çıkarak tüm cast ajanslarını bir araya toplamaya karar verdiğini anlatan Laçin şunları söylüyor:
“www.oyuncuadresi.com sitemizde Türkiye’nin dört bir yanındaki ajanslar ve bağımsız oyuncular bir arada olacak. Biz ajansların işine talip değiliz. Yalnızca onları havuzda topluyoruz. Sitemizde aradığı oyuncuyu bulan ajansıyla temas kuracak. 19 senedir dizi çekiyorum. Yaşadığım sıkıntılardan yola çıkarak fikirlerimi ortağım Timuçin Bey’e anlatıyorum. O da siteye yansıtıyor.”
7 kişilik bir ekiple çok hızlı bir altyapı oluşturduklarını anlatan Timuçin Tuncer, sitede oyuncuların ayak numarasından göz rengine, boyundan eğitimine çok sayıda kategoride aranabileceğini söylüyor.  İlk etapta 3 bin kadar oyuncunun yer alacağı sitede oyuncuların yeteneklerini sergilediği videolar da izlenebilecek. Site, genç yetenekleri de keşfedecek. Cihan Ünal ve Nurgül Yeşilçay’ın dahil olduğu bir kurul, siteye üye olan genç oyuncular arasından yıldız adaylarını seçecek. Bu kişilere oyunculuk eğitimi imkânı sağlanacak. Bu yolla siteye olan ilgi canlı tutulacak.

Haberin Devamı

Migros’a Rekabet Kurumu izni çıkınca, ‘Ayışığı’ belirdi

Türkiye’deki tüm oyuncular Laçin’in havuzuna girecek

Koç Holding’in Migros’taki yüzde 50.8 hissesi, geçen ay Londra merkezli BC Partners’a bağlı Moonlight Capital’a (Ayışığı Sermayesi) satılmıştı. Rekabet Kurumu’nun bu ay ortasında 1.97 milyar YTL’lik bu satışa izin vermesiyle, devir işlemleri için hazırlıklar da başladı.
Moonlight Capital, geçen hafta Türkiye’de iki şirket birden kurdu. Migros’un devrinin, ‘Mh Perakendecilik’ ve ‘Moonlight Perakendecilik’ adlı bu iki yeni şirkete yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

Merkezi Lüksemburg
 Geçen hafta kurulan Mh Perakendecilik’in hissedarları şöyle: Lüksemburg merkezli Moonlight Capital firması, İtalyan vatandaşı Francesco Conte ve Stefano Ferraresi, Fransız Cedric Brice Dubourdieu ile Yunanlı Nicholas Stathopoulos.
Moonlight Perakendecilik’i de aynı isimler ile Mh Perakendecilik şirketi birlikte kurdu.