Ekonomi ‘Türkiye Projesi’ için ilk toplantı

‘Türkiye Projesi’ için ilk toplantı

02.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Düşünce kuruluşu Chatham House ile kurumsal ortağı ve Türkiye Projesi ana destekçisi olan Koç Holding tarafından her yıl düzenlenecek olan Chatham House-Koç Holding Yuvarlak Masa Toplantısı’nın ilki Koç Holding ev sahipliğinde İngiltere’de gerçekleştirildi.

‘Türkiye Projesi’ için ilk toplantı

İlk yuvarlak masa toplantısına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Amerika’dan Sorumlu Devlet Bakanı Sir Alan Duncan da onur konuğu olarak katıldı. Dünyanın dört bir yanından siyaset, iş dünyası, sivil toplum, akademi ve medya mensuplarının katıldığı toplantının bu yılki gündeminde Türkiye-Avrupa Birliği (AB) ilişkileri, Brexit, AB’nin geleceği ve Transatlantik ilişkiler ele alındı.

Haberin Devamı

Türkiye Projesi kapsamında, Türkiye’nin jeopolitik konumunun dünya istikrarı ve güvenliği açısından önemi, Avrupa ile ilişkiler ve yeni İpek Yolu girişiminde Türkiye’nin konumlandırılması çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Önemli bir yol haritası

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Chatham House Mütevelli Heyeti Üyesi Ali Koç, uluslararası ilişkilerin öneminin her geçen gün arttığına dikkat çekerken, “Ezberlerin bozulduğu, baş döndürücü bir gelişim ve değişim dönemine hep birlikte şahitlik ediyoruz. AB’nin geleceği ve Türkiye’nin AB ile ilişkileri de bu gelişmelerden önemli ölçüde etkileniyor. Böyle bir dönemde Chatham House gibi kuruluşların perspektifi kamu kurumları, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri için önemli bir yol haritası sunabiliyor” değerlendirmesinde bulundu.