Ekonomi Türkiye’den Malezya’ya ticaret

Türkiye’den Malezya’ya ticaret

01.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Malezya ve Türkiye ticari ilişkileri yeni bir döneme giriyor. Her iki ülke arasında yeni ekonomik fırsatlar yaratmak ve ikili ticari ilişkilerin istikrarlı büyümesine olanak sunmak amacı ile Malezya Yatırım Geliştirme Kurumu (MIDA) Türkiye’deki ilk ofisini İstanbul’da açtı. MIDA İstanbul Ofisi aracılığıyla yatırımcılar, yatırım politikaları ve fırsatları, girişim ortaklıkları ve teknolojik iş birlikleri hakkında en güncel bilgilere erişebilecek. Ofis, Malezya ve Türkiye’de işlerini büyütmek isteyen Türk ve Malezyalı yatırımcılar için bir kapı görevi görecek.

Türkiye’den Malezya’ya ticaret

EKONOMİ SERVİSİ - Ofisin açılışı, Malezya Kıdemli Bakanı ve Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı (MITI), Dato Seri Mohamed Azmin Ali tarafından gerçekleştirildi. Etkinliğe ayrıca MITI Genel Sekreteri Datuk Lokman Hakim Ali, MIDA İcra Kurulu Başkanı (CEO) Datuk Wira Arham Abdul Rahman, MATRADE CEO’su Datuk Mustafa Abdul Aziz, Malezya İstanbul Başkonsolosu Tengku Mohd Dzaraif Raja Abdul Kadir, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Ticaret Bakanlığı Asya Pasifik Bölgesi Daire Başkanı Çağatay Özden katıldı.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Ali, “MIDA’nın İstanbul’da ofisinin kurulması çok temel ve kritik iki amaca hizmet ediyor. Birincisi, Orta Doğu ve Avrupa Birliği gibi komşu bölgeler de dahil olmak üzere Türkiye ve civarındaki ticari çıkarlarını ve yatırım ufkunu genişletmek isteyen işletmeler için bir kapı görevi görmektedir. Bu, Malezya’nın sınır ötesi yatırımlarını arttırma girişimiyle paralellik göstermektedir. İkincisi, bu ofis, Türkiye’den ve bölgeden Malezya’ya daha fazla yatırım çekmek için bir mıknatıs görevi görecek” dedi.