Ekonomi Instagram çöktü mü? Resmi açıklama geldi

Instagram çöktü mü? Resmi açıklama geldi

31.10.2022 - 17:08 | Son Güncellenme:

Instagram'da nedeni tespit edilemeyen bir kesinti nedeniyle kullanıcılar hesaplarının askıya alındığı mesajlarını almaya başladı. Konuyla ilgili olarak Instagram'dan yeni açıklama geldi.

Instagram çöktü mü Resmi açıklama geldi

Instagram kullanıcıları, bugün öğleden sonra, hesaplarının askıya alınmasıyla ilgili sorunlar yaşamaya başladı. DownDetector'a göre, sorunlar yerel saatle 13:08'de başladı ve tüm dünyada kullanıcıları etkiliyor.

Haberin Devamı

Instagram'a neden ulaşılamadığı henüz bilinmiyor olsa da, pek çok kullanıcı hesaplarının askıya alındığını bildirdi. Şimdiye kadar 4 binden fazla sorun bildirilirken, bunların binden fazlasının Birleşik Krallık'taki kullanıcıları etkilediği rapor edildi.

Hesapları askıya alınan kullanıcılara itiraz etme fırsatı veriliyor, ancak bunu yaptıklarında siyah ekran görüyorlar. Birçok kullanıcı, karşılaştıkları sorunları tartışmak için Twitter'a hücum etti ve sıkıntılarını paylaştı.

WHATSAPP'TA DA YAŞANMIŞTI

Öte yandan geçtiğimiz hafta da WhatsApp'ta kullanıcılar erişim sorunu yaşamıştı. Kullanıcılar sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla grup mesajlarının iletilmediğini ifade ederken, kişiler arası yazışmalarda mesajlar 'tek tik' şeklinde kalmıştı.

Haberin Devamı

INSTAGRAM'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Instagram çöktü mü Resmi açıklama geldi

Konuyla ilgili olarak Instagram'ın PR hesabından şu açıklama yapıldı: 

Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişmekte zorluk yaşadığınızın farkındayız. Sorunu araştırıyoruz ve rahatsızlık verdiğimiz için üzgünüz.

META HİSSELERİ DÜŞÜŞE GEÇTİ 

Instagram’da yaşanan erişim sorunu META hisselerini negatif etkiledi. ABD’de teknoloji hisselerinin yer aldığı Nasdaq endeksinde işlem gören META hisseleri yüzde 4'ün üzerinde düşüşle 94.73 dolara kadar geriledi.

'SORUN DÜZELDİ' AÇIKLAMASI GELDİ

Gün boyu etkili olan sorunun çözüldüğüne yönelik açıklama Instagram'dan geldi. Şu ifadeler yer aldı; ''Bu hatayı şimdi çözdük - dünyanın farklı yerlerindeki insanların hesaplarına erişim sorunları yaşamasına neden oluyordu ve bazılarının takipçi sayısında geçici bir değişikliğe neden oluyordu. Afedersiniz!''

Instagram çöktü mü Resmi açıklama geldi