Ekonomi Yemek sonrası eğlence tuttu ‘Fadıllıoğlu’ Bodrum’a akıyor

Yemek sonrası eğlence tuttu ‘Fadıllıoğlu’ Bodrum’a akıyor

13.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu... Şakirin Camii’nde, Burj Dubai’nin mihrabında, onlarca ünlü ismin evinde, ofisinde onun imzası var.

Yemek sonrası eğlence tuttu ‘Fadıllıoğlu’ Bodrum’a akıyor

Ünlü işletmeci Metin Fadıllıoğlu... Park Şamdan, Taksim Night Park, Çubuklu 29, Ulus 29, Nişantaşı Brasserie’nin yaratıcısı. İş dünyasını ağırlıyor, İstanbul gece hayatına yön veriyor. Çift bu yıl Bodrum Türkbükü rekabetine de dahil olacak gibi. Tasarımını Zeynep Fadıllıoğlu’nun yaptığı, çiftin işleteceği Kuum 29 ile Maça Kızı arasında sıkı bir rekabet bekleniyor ne de olsa. İki ayrı alanda iddialı işler çıkaran Fadıllıoğlu çiftinin Büyükdere’deki evleri ise iş ve eğlence dünyasında söz sahibi isimlerin buluştuğu yemeklerle anılıyor. Gece hayatında restoran-diskotek konseptinin kurucusu çiftle Nişantaşı Brasserie’de buluştuk, sohbetimizi Ulus 29’da devam ettirdik.
Rahmi Koç’a gözü kapalı menü
Metin Bey’in gözü kapalı hizmet verdiği müşterisi ünlü iş adamı Rahmi Koç’muş. Rahmi Bey’in menüdeki tercihi hep balıktan yana, balığın kafasını da severmiş. Garsonlar sevdiği Fransız şaraplarını kendisi gelmeden hazır edermiş. Peki Rahmi Bey bir restoranda neye dayanamaz? Serviste gecikmeye kızar, insanların işlerini iyi yapmasını istermiş. Ulus 29’da hemen yan masamızda oturan Vodafone’un CEO’su Serpil Timuray’ın siparişlerine dikkat ettim. Serpil Hanım’ın tercihi pancar salata, lagos balığıydı. Şarapta ise Fransız rose içti. Mekanda bulunan Sezai Taşkent ise çoban salata, kuzu külbastı istedi.

Yemek sonrası eğlence tuttu ‘Fadıllıoğlu’ Bodrum’a akıyor

Fotoğraf çekimi için çıktığımız Nişantaşı sokaklarında yanımızdan
geçen bir kız, arkadaşına Metin Bey’i göstererek, “Jack Nicholson’a
ne kadar benziyor” dedi. Gerçekten de çok benziyor.

Haberin Devamı

Yeni trend ‘Patron Tekila’
* Metin Bey bu yaz gittiğimiz mekânlarda hangi içkiyi istemeli? İçkide moda ne?

Tekila yükseliyor. Meksika markası ‘Patron Tekila’ öne çıkıyor. Yüzde 300’leri bulan vergisinin düştüğü şampanya da yeniden hayatımıza döndü. Votka da aynı şekilde bu yıl moda. Yazın gelmesiyle rose şaraplar. İçkinin top 5’inde kesinlikle rose var. Yerli rose şaraplarında bir yükseliş var. Yabancı şaraplarda ise klasik Fransız şarapları hakimiyetini sürdürüyor. Türk insanı garsona şarap soruyor. Türkiye’de garsonların çoğu şarap içmez ki. 2 bin euroya şarap açtıran müşteri var. Bu parayı ödeyen müşteriye garson yanlış şarabı önerirse bunun sorumluluğunu kim alacak...Bizde bu yüzden sommelier (şarap uzmanı) çalışıyor. Sommelier’ımız Stefan, masanıza geliyor öneride bulunuyor.
* Dünyada orta sınıf güçleniyor. Yeni bir tüketici kitlesi geliyor...
Yüzyıllardır insanoğlu sever, kızar, acı çeker, yemek yer, dans eder. Tüketici her zaman iyi yemek, arkasından eğlenmek ister. Ulus 29’da bar, restoran ve diskotek konseptini aynı anda sunmaya başladığımda insanlar tutmaz demişti. Ama şimdi bu konsept nedeniyle popüler olduğumuzu düşünüyorum en çok.
* Zeynep Hanım, Kuum 29’un tasarımını yaptınız? Nasıl bir mekan oldu?
Tabiatla yarışmayan, Bodrum’da olduğunuzu hissettiren bir yer oldu. Köpeğin tüylerini tersine taramadık yani. Simge olarak otelde üst arazide bulduğum bir ağacı vinçle aşağıya taşıtıp dev bir aydınlatma yaptım. Denizden yaklaşırken ilk önce onu görüyorsunuz, fener gibi...
* Şakirin Camii’nden sonra adınız cami tasarımlarıyla da anılmaya başlandı.
Katar Emirinin büyük oğlu HH. Sheikh Jassim Bin Hamad Al Thani bizden “Friday Mosque” ve “Small Mosque” camilerini tasarlamamızı istedi. Küçük camiyi 24 ayar altın mozaikle kapladık. Dünyanın en yüksek binası Burj Dubai’nin son katındaki özel mescide de mihrap tasarladık. Çok beğenildiği için, en son katta bulunan mihrabın etrafına dünyanın en yüksek camini yapmamızı istediler şimdi de.


Az parayla lüks ev

Haberin Devamı

* Zeynep Hanım, çok para harcamadan evi zengin göstermek için bize birkaç tüyo verir misiniz?
Güzel bir halıyla uyumlu bir duvar kağıdı bütün evi değiştirir. Şimdi tablo gibi iki tonlu halılar var. Böyle kuvvetli bir halı alıp içindeki bir tona uyacak duvar kağıdı veya boyası evi kurtarır. Aynı şeyi halı ve perdeyle de yapabilirsiniz. Sonrasında tek bir koltuk ve lamba dahi yeterli olur artık evin güzel görünmesinde.

Güler Sabancı’nın börek çorbası ünlü
* Evinizdeki yemekler haber oluyor. Güler Sabancı’yı mı ağırlamak daha zor, Sezen Aksu’yu mu?
İkisi de tanıdığım en gerçek karakterler, bu anlamda da ağırlanması kolay insanlardan. Güler Hanım’la aynı masada yemek yediğinizde, yeni bilgiler öğrenmiş biri olarak kalkarsınız o masadan. Dünyanın her yerini dolaşıyor, dünyanın her yerinden farklı insanlarla tanışıyor. Gittiği yerlerde gördüklerini, öğrendiklerini paylaşır. Kendisi de muhteşem bir ev sahibidir. Ve biliyor musunuz? Çok güzel yemek yapar. Börek çorbası ünlüdür. Sezen’in artistik bir katkısı da oluyor. Birden bire sofranın lideri olur, şarkı söyler, hikaye anlatır.

Bill Gates’ten ‘Eyvallah’
* Metin Bey sizi en çok şaşırtan yabancı müşteriniz kimdi?
Catherine Deneuve mekâna gelmişti. Çocuklar bunu bir gün sonra söyledi. En şaşırtanı ise Bill Gates’in mütevazı halleri oldu. Dünyayı dönüştüren bu adama iltifatta bulundum, “Devrim yaptınız” dedim. İki parmağını kasketine değdirip “All right mate” (Eyvallah) dedi. Bu kadar da cool bir adam. Adriana Lima ise karşısında oturan Monaco Prensi Albert’ı görünce kendisi için sürpriz oldu.


Tatlıtuğ, kararsızları etkiliyor
* Kıvanç Tatlıtuğ mekanınıza sık gelenlerden. Popülasyon değişiyor mu geldiğinde?
Şu anda gece hayatında sistem twitter üzerinden çalışıyor. Herhalde birisi bir mesaj atıyor bir anda genç hayranlarıyla doluyor mekan. Siyasette kararsızlar diye bir kesim vardır ya. Gece hayatında da nereye gideceğine hatta dışarı çıkıp çıkmamaya karar veremeyen insanlar vardır. Kıvanç Tatlıtuğ’un, Tarkan’ın mekanda olduğunu duyan kararsızlar da, çıkıp gelebiliyor bir anda.