Ekonomi ‘Yenilenebilir’ enerji atılımı

‘Yenilenebilir’ enerji atılımı

07.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arçelik, yenilenebilir enerji dönüşümüne ivme kazandıracak önemli bir adım daha attığını duyurdu. Güneş paneli, inverter ve enerji depolama sistemlerinin ardından yerli üretim elektrikli araç şarj cihazlarının da üretimine başlayan şirket bayileri ve yetkili servisleri ile tüm Türkiye’ye yayılacak yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesi başlattığını açıkladı. Şirket, 81 il ve Kıbrıs’tan bayileri ve yetkili servisleriyle İzmir’de bir araya geldi.

‘Yenilenebilir’ enerji atılımı

2050 yılına kadar tüm küresel operasyonlarında net sıfır emisyon taahhüdünde bulunan şirketin sunduğu sürdürülebilir çözüm ve ürünlerle bu hedefe hızlı ama emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Türkiye’nin önümüzdeki 5 yıl içinde yenilenebilir enerji kapasitesi ile dünyanın önde gelen oyuncuları arasında yer alması bekleniyor. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde 5 kez üst üste sektörünün lideri olan şirketimiz ülkemizdeki bu değişime ivme kazandırmak üzere sunduğu sürdürülebilir enerji çözümleriyle tüketicilerin evlerdeki dönüşümüne öncülük ediyor. Arçelik markamız ile gezegenimizin sorunlarına çözüm bulmak üzere geçtiğimiz yıl bilim insanları, sivil toplum kuruluşları, aktivistler gibi farklı disiplinlerin katılımıyla ortak akıl platformu İyi-Ge’yi kurarak ‘İklim Dostu Hareket’ projesini başlatmıştık. 2023’te de ‘Enerjiniz İyi Olsun’ diyerek yenilenebilir enerji dönüşümü hamlesini hayata geçiriyoruz. Yerli güneş paneli üretimine enerji depolama sistemleri, inverter, ısı pompası ve elektrikli araç şarj cihazını da ekleyerek geniş ürün-hizmet portföyümüzü müşterilerimizle buluşturuyoruz. Şimdi bu dönüşüme Türkiye genelindeki bayilerimizi de dahil ederek yenilenebilir enerji dönüşümü atağı başlatıyoruz. Üründe, üretimde, bayide, sahada ve daha da önemlisi evlerde dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyoruz.”