Ekonomi Yerli cep üreticisi halka arza hazırlanıyor

Yerli cep üreticisi halka arza hazırlanıyor

27.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni nesil teknoloji ürünleri üretmek üzere 2010’da kurulan ve Türkiye’nin önde gelen yerli akıllı telefon üreticilerinden olan Reeder Teknoloji, toplam satış hasılatını son 3 yılda bileşik bazda yüzde 98 büyüttüğünü açıkladı.

Yerli cep üreticisi halka arza hazırlanıyor

Yapılan açıklamaya göre e- kitap okuyucu ile başladığı teknoloji üretimi serüvenini, tablet, akıllı saat, robot süpürge ve akıllı telefon ile genişleten, son olarak LED TV üretimine başlayan Reeder Teknoloji, halka arz için de gün sayıyor.

Haberin Devamı

Reeder Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Uygar Saral, düzenlenen toplantıda şunları söyledi:

“Samsun’da, Anadolu insanının özverisi ve emeği ile 13 yıl önce başladığımız yolculuğumuzda yine bu toprakların insanıyla emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün geldiğimiz noktada akıllı telefon pazarında yüzde 6.5’lik pazar payımızı da hızla artırmaya kararlıyız. Hasılat bazında yıllık bileşik büyüme oranımız son 3 yıl için yüzde 98 oldu. Tüm bunların etkisi ile toplam ciromuz 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 108.87 artışla 942.8 milyon TL’ye çıktı. Bu yılın mart ayı itibariyle 378.9 milyon TL olan ciromuzun yüzde 98.22’sini cep telefonu, kalanını ise tablet ve akıllı saat oluşturuyor.”

Öte yandan, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) başvurduklarını da vurgulayan Saral, halka arzdan elde edilecek kaynağın işletme sermayesinin güçlendirilmesi ve kısa vadeli finansal borçluluğun azaltılması tesis, makine ve cihaz yatırımları ile kapasite artışı, cep telefonu LCD paneli üretim tesisi yatırımı, cep telefonu batarya üretim tesisi yatırımı, Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları ile girişim/teknoloji yatırımlarına aktarılacağını söyledi.

Yazarlar