Ekonomi Yılmaz: Cumhuriyet fırsat eşitliğidir

Yılmaz: Cumhuriyet fırsat eşitliğidir

28.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TİSK tarafından düzenlenen ‘Birlikte Daha Güçlü Bir Gelecek Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin aynı zamanda fırsat eşitliği olduğunu vurgulayarak, “Bingöllü biri olarak Cumhuriyet değerleri sayesinde bu konumdayım” ifadelerini kullandı.

Yılmaz: Cumhuriyet fırsat eşitliğidir

EKONOMİ SERVİSİ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol katıldığı zirvede yatırım, istihdam ve büyüme vurgusu yapan Cevdet Yılmaz, konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını yad ederek başladı ve Cumhuriyet’in 100. Yılı için mesaj verdi. Yılmaz şunları söyledi: 

Haberin Devamı

“Bağımsızlığın bir hukuki bir de reel tarafı var. Hukuken bir ülke kağıt üstünde bağımsız olabilir ama teknolojisi yoksa, ekonomisi yoksa, dünyaya yenilik üretemiyorsa insan gücü sermayesi belli bir nitelik kazanmamışsa ne kadar siyasi söylemde bulunursa bulunsun gerçek anlamda bağımsız bir ülke olamaz. 100 yıllık bir birikim. Bu birikim zemininde de şimdi Türkiye Yüzyılı diyoruz, yeni bir vizyona bakıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın birikim üzerine oluşturduğu Türkiye vizyonuyla geleceğe bakıyoruz. Pazar günü hep birlikte Ankara’da, İstanbul’da coşkuyla Cumhuriyetimizi kutlayacağız ama sadece bir gün kutlamayalım. Cumhuriyetin ideallerine sahip çıkalım. En önemlisi bu diye düşünüyorum.” 

Üst gelir ligi 

Haberin Devamı

Enflasyonun gelecek yıldan itibaren düşüş seyrine gireceğini öngören Yılmaz, “2026’da tek haneli rakamları hedefliyoruz” dedi. Depremin yaralarını sarılması için orta vadede 3 trilyon liranın üzerinde harcama yapılacağını belirten Yılmaz, Orta vadeli programa ilişkin de şu hatırlatmaları yaptı: 

“Bu yıl milli gelirimiz bir trilyon doları aşacak. Orta vadeli programın sonu olan 2026’da öngördüğümüz 15 bin dolara yakın bir kişi başına gelir, 14 bin 800 civarında. Burada Dünya Bankası’nın bir eşiği var. 13 bin 800 dolar civarında kişi başına. Bunu aştığınızda yüksek gelirli ülkeler ligine adım atmış oluyorsunuz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye Yüzyılı’nda da bu yakışır diye inanıyorum ben ülkemize. Yüksek gelirli ülkeler ligine alt sıralardan da olsa adım atmış olacağız. Ama daha sonra yapacak çok işimiz var.”