Ekonomi Zamlı emekli promosyonu geri sayımda! Ayrıntılar belli oldu: Kritik tarih 25 Mart

Zamlı emekli promosyonu geri sayımda! Ayrıntılar belli oldu: Kritik tarih 25 Mart

23.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Emeklilere yönelik kamu bankalarında aylığa göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasına çıkacak promosyonda başvurular 25 Mart’ta alınmaya başlanacak. Özel bankaların da harekete geçerek verdikleri promosyonları artırması bekleniyor.

Zamlı emekli promosyonu geri sayımda Ayrıntılar belli oldu: Kritik tarih 25 Mart

MİTHAT YURDAKUL / ANKARA - Kamu bankalarının emeklilere yönelik artan banka promosyonlarında başvurular 25 Mart Pazartesi günü alınmaya başlanacak. Devlet bankalarında artacak promosyon ödemelerinin ardından özelde de ödemelerin artması bekleniyor. Promosyon anlaşmalarında herhangi bir otomatik güncelleme olmayacak, bankaların müşterilerle anlaşmaları geçerli kabul edilecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kayseri mitinginde yaptığı açıklamada, “Kamu bankalarımız bu yılki komisyon ödemelerini alınan aylığa göre 8 bin TL ile 12 bin TL arasında belirledi. Diğer bankalarında bu rakamın altında kalmadan vereceğini umuyorum” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise “Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak” bilgisini verdi.

3 YILLIK SÖZ KARŞILIĞINDA

Şu anda Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları, 3 yıllık aylık alma sözü karşılığında emeklilere aylık miktarlarına göre 3 bin ila 5 bin liralık promosyon ödemesi yapıyor. Son açıklama kapsamında bu tutarlar, 8 bin - 10 bin lira aralığına yükseltilmiş olacak. Özel bankalar ise, kıyasıya bir yarışın yaşandığı promosyon ödemelerinde daha yüksek rakamlara çıkıyor. Önde gelen özel bankalar 7 bin 500 - 8 bin liraya varan promosyon ödemelerinin yanı sıra fatura ödemeye nakit ödül, ücretsiz kredi kartı, avantajlı oranlarla kredi gibi kampanyalar yapıyor. Kamu bankalarının promosyon artışıyla rekabet etmek isteyen özel bankaların da nakit promosyonlarını artırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Zamlı emekli promosyonu geri sayımda Ayrıntılar belli oldu: Kritik tarih 25 Mart

OTOMATİK OLARAK GÜNCELLENMİYOR

Promosyon ödemeleri 3 yıllık maaş ödemesi taahütü karşılığında yapılıyor. 3 senelik süre tamamlanmadan farklı bir kampanyadan yararlanmak için bankayla anlaşma yoluna gitmek gerekiyor. Bunun için de genellikle promosyonun bozulan kısmı için iade ödemesi alınıyor. Son açıklamaların ardından da sözleşmesi devam eden promosyon anlaşmalarında otomatik bir güncelleme beklenmiyor. Yeni promosyon ödemeleri, emeklilerin bankalarla yapacağı yeni anlaşmalarla belirlenecek. Promosyon fırsatlarını değerlendirmek isteyen emekliler, banka şubelerine gidebileceği gibi internet ya da mobil bankacılık üzerinden de bankaya promosyon başvurusu yapabiliyor.

Yeni emekli olanlar, emeklilik başvurularında promosyon olanaklarını da gözeterek istedikleri bankayı tercih edebilirken, halihazırda aylık alan emekliler de maaş taşıma talimatıyla birlikte daha uygun olanaklar sunan bankalara promosyon başvurusunda bulunabiliyor.

Haberin Devamı