Teknoloji Elon Musk: "Mark Zuckerberg'in yapay zeka konusundaki anlayışı kıt"

Elon Musk: "Mark Zuckerberg'in yapay zeka konusundaki anlayışı kıt"

25.07.2017 - 15:18 | Son Güncellenme:

Elon Musk ve Mark Zuckerberg, yapay zeka konusunda karşı karşıya geldi. Tesla CEO'su Elon Musk'ın yorumları, Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'i kızdırdı. Musk, Zuckerberg’in konuya pek anlamadığını iddia etti.

Elon Musk: Mark Zuckerbergin yapay zeka konusundaki anlayışı kıt

Tesla'nın kurucusu ve CEO'su Elon Musk, bundan birkaç gün önce yapay zekadaki gelişmelerden yana endişe duyduğunu ifade etmiş; ABD'deki eyaletlerin yapay zekayı düzenleyici kanunlar çıkarmaları gerektiğini ve söylemiş ve yapay zekanın insan medeniyetinin geleceği için önemli bir risk taşıdığını söylemişti.

Haberin Devamı

Bu açıklamaların ardından bir canlı yayın sırasında soruları yanıtlayan Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, yapay zeka ve Elon Musk’ın açıklamalarıyla ilgili gelen soruya ilginç bir cevap verdi. Zuckerberg, "Bu konuyla ilgili görüşlerim gayet net. İyimserim. Hayırcıları ve kıyamet senaryosu uyduranları anlamıyorum. Gerçekten olumsuz ve bazı yönlerden de sorumsuz buluyorum." dedi.

Önümüzdeki 5-10 yıllık dönemde yapay zekanın insan hayatında pek çok iyileşme sağlayacağını savunan Zuckerberg, "Yapay zekanın gelecekte insanlara zarar vereceğini duyduğumda, teknolojinin her zaman iyi ya da kötü şeyler için kullanılabileceği biliyorsunuz, bu yüzden nasıl oluşturduğunuza ve nasıl kullanılacağına dikkat etmelisiniz. Fakat yapay zeka sürecini yavaşlatmayı tartışanları anlamıyorum. Gerçekten bunu aklım almıyor. "dedi.

Haberin Devamı

Musk, Zuckerberg’e Twitter'dan yanıt verdi

Elon Musk, Zuckerberg’in bu açıklamalarına Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Yapay zek konusunda Zuckerberg ile konuştuğunu söyleyen Musk, Facebook CEO’sunun bu konudaki anlayışının kıt olduğunu iddia etti.

Hatta Musk konuyu bir şakayla tamamladı ve gelen bir soruya "Konuyla ilgili bir film yakında geliyor." şeklinde yanıt verdi.

Yapay zeka konusundaki bu kavgadan kim galip çıkar veya Zuckerberg'in buna yanıtı ne olur bilinmiyor. Peki sizce kim haklı? Yapay zeka bir tehdit mi yoksa geleceğin bu teknolojiye ihtiyacı mı var?