Gündem Emekli maaşı hesaplama uygulaması şifresiz kullanılıyor mu?

Emekli maaşı hesaplama uygulaması şifresiz kullanılıyor mu?

03.10.2016 - 09:31 | Son Güncellenme:

İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini tek adres üzerinden kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri ile ilgili tüm bilgiler haberimizde!

Emekli maaşı hesaplama uygulaması şifresiz kullanılıyor mu

Emeklilik özellikle ülkemizde vazgeçilmez bir olgu. Vatandaşlar seneler boyunca emeklilik hayali kurarak çalışırlar. Neredeyse tüm zamanlarını çalışarak geçirirler ve bunun uğruna birçok şeyden vazgeçerler. Yeri gelir çocuklarına ayıracakları vakitten bile kısıp, çalışmaya verirler. Bu kadar emek verilerek yapılan tüm her şeyin sonunda emeklilik hayali vardır. Emeklilik ülkemizde büyük önem arz etmektedir. Genel olarak insanlar tüm isteklerini emeklilik zamanlarında gerçekleştireceklerini düşünürler. Onca geçen zamana karşın emekli olarak diledikleri gibi yaşamak en büyük hayaldir. Çünkü kişiler emekli oldukları zaman onları rahat bir hayat beklemektedir. Çalışma ve zaman sıkıntısı olmadan özgür bir şekilde yaşama fırsatı kişiyi beklemektedir. Emeklilik bu kadar önem taşırken emekli maaşı sorgulamaları da bu açıdan çok önemli bir hal alıyor. Vatandaşlar ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplamak veya sorgulamak isteyebiliyor.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İşte tam da bu noktada emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri devreye giriyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri daha önceleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sayfası üzerinden yapılabiliyordu. Fakat sistemin işleyişinde yaşayan sıkıntılar dolayısıyla emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri e-Devlet üzerine aktarıldı. E-Devlet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu alt yapısı kullanılarak emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Hesaplama ve sorgulamak yapmak için e-Devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-Devlet şifresini aldıktan sonra emekli maaşı hesaplama ve sorgulama hizmetinden istediğiniz zaman faydalanabilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet şifresi PTT şubelerinden verilmektedir. E-Devlet şifresini almak için en yakın PTT şubesine gidiniz. PTT'ye e-Devlet şifresi başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Ayrıca PTT şubesine giderken kimlik kartınızı yanınıza almayı unutmayınız ve başvuru sırasında kendinizin orada olması gerekiyor. Herhangi bir yakınınız sizin adınıza e-Devlet şifresi alamıyor. E-Devlet şifresi başvurunuzu kimliğiniz ile yaptıktan sonra kısa bir süre içerisinde 2 TL ücret ödeyerek e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Kişisel güvenliğiniz adına e-Devlet şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. PTT veya başka kurumların personeli talep etse dahi e-Devlet şifreniz paylaşmayınız.

E-Devlet’te Emekli Maaşı Sorgulama

E-Devlet resmi internet sayfasına girerek, sağ üst kısımda bulunan Sistem Giriş butonuna tıklayınız. E-Devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-Devlet sistemine giriş yapınız. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini yapmak için e-Devlet ana sayfasında bulunan arama butonunu kullanabilirsiniz. Arama butonuna 4A Emekli Maaşı Sorgulama yazınız ve aratınız. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama ekranı görüntülediğiniz sayfada direk görünecektir. Bu sayfada bütün emeklilik bilgilerine ulaşabilirsiniz. 4A emekli maaşı sorgulama önceki adıyla SSK’yı ifade etmektedir. Farklı derecelendirmelerden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapmak istiyorsanız. 4A (SSK) , 4B(BAĞ-KUR), 4C (Emekli Sandığı). Eğer farklı derecelendirmelerde sorgulama yapacaksanız, arama butonuna o derecelendirmenin ismini yazınız. Örneğin; 4C emekli maaşı sorgulama.