Gündem Emekli maaşı hesaplama ve sorgulamayı nereden yapabilirim?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulamayı nereden yapabilirim?

19.11.2015 - 21:29 | Son Güncellenme:

Emekli olacak vatandaşların en önemli sorusu ne kadar emekli maaşı alırımdır. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama sayesinde bu sorunuza cevap bulacaksınız. Bu işlemleri nereden yapacağınıza haberimizden ulaşabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulamayı nereden yapabilirim

Modernize olan dünya gelişen teknolojiye her gün bir yenisi eklenmiş durumdadır. Gelişen internet teknolojisi ile ülkemiz yakından olanları takip etmekte, tüm yenilikleri ülkemize güncel bir şekilde taşımaktadır. Bu sayede daima internetten yararlanırız. Hayatımızın pek çok aşamasında işlerimizi kolaylaştıran internet pek çok alanda kullanılmaktadır. Her gün bir başkası eklenen internet online hizmet sistemin yelpazesine alan ve çeşit oldukça genişlemiştir. Sosyal Güvenlik Kurumundan tutun hastaneden randevu sırası almaya kadar hemen hemen çok fazla alanda karşılaşmamız mümkündür.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen online hizmetlerin en başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetinin vatandaşa sunmuş olduğu bir başka hizmetten bahsedeceğiz bugünkü yazımızda. Her vatandaş ne zaman emekli olacaklarını merak ederler. Bunun içinde Sosyal Güvenlik Kurumunun binasına gitmek istemezler. Yani buraya gidecek vakit bulamayabilirler. Yoğun iş temposu içinde yaşayan bizler kuruma gidecek vakit ayırmakta güçlük çekebilirler.

Çünkü kurum binasına gitmek oldukça zaman alabilir. Bu da biz vatandaşların pek işine gelmez. Çünkü biliriz ki ilgili kurumun binasına gittiğimizde orada en azından 2 saat beklememiz gerekecektir. Ya da daha fazla. Böyle kurumlara giderek daha işlem yapmamız için sıra almamız gerekir. Bu almış olduğumuz sırayı beklerken mesai saatleri dışına çıkabilir hatta ve hatta işlemimiz ertesi güne dahi kalabilir. İşte bu ve bundan daha fazla sebeplerden dolayı bizlerin online internet sistemi üzerinden işlemleri yapmaları oldukça kolaylaşmıştır. Hem zamandan tasarruf ederek hem de boşuna vakit kaybı yaşamadan stres yapmadan hemen hemen pek çok kamu işlemlerinizi bu şekilde gerçekleştirebileceksiniz.

Haberin Devamı

Emekli olacağımız tarihi büyük hayaller ile bekleriz. Bunun için de çalışma hayatımız boyunca belli kurumlara prim adı verilen bir ücret öderiz. Çünkü herkes o kadar yıl çalıştığı zaman dilimi içinde belirli bir yaşa geldiğinde artık rahat etmek ister. Bu primleri yatırdıktan sonra bireyler rahat bir nefes alır, emekli olmaya hak kazanmak için iler ki yaşamı için ilk lakin en önemli adımı atmış olur. Sosyal devlet anlayışına sahip tüm devletler emeklilik kurumunu hizmete sunar. Ve de bu hizmete sunulan kurumları hakkında birçok başka hizmetlerde bulunur. Vatandaşların iş hayatı boyunca yatırmış olduğu primlerin kurumları 3 tane olmak üzere yapmış oldukları mesleklere göre gruplandırılır. Bunları sıralayacak olursak; Emekli Sandığı, sonraki BAĞ KUR ve bir de son alarak SSK olarak adlandırabiliriz.

Haberin Devamı

Emekli maaşımızı hesaplama işlemini internet üzerinden yaparken de bu kurumların adlarına göre sorgulama işlemimizi yaparız. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sigortalısının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘SSK sicil numarası’, ‘baba adı’, ‘nüfus il’ ve ‘doğum tarihi bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekir. Böylelikle emekli maaşlarının ne kadar olacağını hesaplayabilme imkânına sahip olabilirsiniz. Bu sebeple de günümüzde SSK sigortası mükellefleri tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli maaşı hesaplama uygulamasını kullanabilirsiniz.