Gündem Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nereden yapabilirim?

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nereden yapabilirim?

28.04.2016 - 09:55 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri sayesinde ne kadar maaç alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri için özel programlar mevcuttur. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi iki şekilde yapılabilir.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini nereden yapabilirim

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi vatandaşlarımız tarafından en çok kullanılan bir işlemdir. Çünkü bizler her zaman emekli olacağımız günü ve zamanı iple çekmişizdir. Emekli olabilmek için bizler bağlı olduğumuz kurumun bazı hususlarını gerçekleştirmemiz gerekir. Bunun içinde bizlerin iş hayatına başladığımız günden bu yana bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olmamız gerekir. Bağlı olduğumuz bu sigorta kurumlarının belli bir prim ücreti vardır. Bizler ödememiz gereken bu ücretleri gününde ve ödenmesi gereken tarihte ödememiz gerekir. Sağlık alanında bizler gerçekleştirmek istediğimiz yararlanmak istediğimiz bazı avantajlara sahip olabiliriz.Emeklilik hayali ile bizler tüm zorlukların üstünden gelmeyi başarmışızdır. Her türlü zorluğa karşı bizler katlanırız ki emeklilikte rahat edebilmek için. Bizler her ay düzenli olarak belli bir yaşa gelene kadar bu prim ücretlerini yatırırız.Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmet veren üç kuruluş vardır. BAĞ KUR, Emekli Sandığı ve SSK olmak üzere bu üç kuruluş ülkemizde hizmetlerini vermektedir.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her birey on sekiz yaşını doldurup bir iş başına geçince ya da eğitim öğretim hayatını bitirip işe başladığı günü hep bekler. Çalışma hayatına başladığı andan beri yapmış olduğu meslek doğrultusunda bir sağlık sigortası kurumuna bağlı olarak çalışır. Çalışma yaşamı boyunca da bu kurumlara belli zaman aralıkları içerisinde kurumlara prim ücreti ödemekle yükümlüdür. Bu prim ücretlerini eksiksiz ve de tam bir şekilde ödedikleri takdirde sahip olduğunuz birtakım avantajlar vardır. Yapmış olduğunuz meslekler doğrultusunda bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olursunuz. Üstelik ödememiz gereken prim borçlarını eksiksiz ve tam bir şekilde zamanında ödediğimiz takdirde bizler emekli olma hakkına sahip olabiliriz. Belli bir yaşa geldiğimizde artık çalışamayacak durumda olduğumuzda emeklilik yaşımız gelmiş olur. Emekli maaşı hesaplama işlemi ile birlikte emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alabileceğinizi hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sosyal güvenlik Kurumu emekli maaşı hesaplama programını her kurum için farklı şekillerde tasarlamıştır. Vatandaşlar bağlı oldukları kurumun hesaplama programına giriş yaparak emekli olduklarında ne kadar maaş alabileceklerini hesaplayabilirler. SSK ya bağlı olan vatandaşlar emekli olduklarında ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplayabilmek için internet üzerinden SSK için düzenlenmiş olan emekli maaşı hesaplama programına giriş yapmalıdır. Bu sayfaya T.C. kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgileri girildikten sonra emekli maaşınızı hesaplayabilirsiniz. Bağ-kura bağlı olan vatandaşlarda aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarası ve kurumu girilmelidir. Güvenlik kodu da girildikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlarda internet üzerinden kendi kurumları için olan hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil, görev tazminat göstergesi bilgileri girilmelidir.
Emekli olduktan sonra emekli maaşı almaya başlarsınız. İnternet üzerinden E-Devlet sisteminden emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. Bu bölümden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt bölümlerinden 4A hizmetleri altından SSK, 4B hizmetleri altından bağ-kur, 4C hizmetleri altında emekli sandığı emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirler.