Gündem Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaş hesaplama nereden yapılır?

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaş hesaplama nereden yapılır?

12.02.2016 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu’na tabi olarak çalışan kişiler online olarak emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemlerini yapabilirler. Bu işlemlerin nereden nasıl yapıldığını haberimizden görebilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaş hesaplama nereden yapılır

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi biz vatandaşlar tarafından en çok kullanılan bir işlemdir. Çünkü bizler her zaman emekli olacağımız günü ve zamanı iple çekmişizdir. Emekli olabilmek için bizler bağlı olduğumuz kurumun bazı hususlarını gerçekleştirmemiz gerekir. Bunun içinde bizlerin iş hayatına başladığımız günden bu yana bir sosyal sigorta kurumuna bağlı olmamız gerekir. Bağlı olduğumuz bu sigorta kurumlarının belli bir prim ücreti vardır. Bizler ödememiz gereken bu ücretleri gününde ve ödenmesi gereken tarihte ödememiz gerekir.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.


EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


EMEKLİ MAAŞ ÜCRETLERİ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sağlık alanında bizler gerçekleştirmek istediğimiz yararlanmak istediğimiz bazı avantajlara sahip olabiliriz. Muayene olmakta ilaç alınımında bizlerin daha düşük ücretler ödemesini sağlayarak bu kurumlar bizleri maddi açıdan zor duruma düşürmez. Bu nedenle vatandaşlar olarak bizler çoğu zaman bu ödemelerimizi geciktirmekten sakınırız. Emeklilik hayali ile bizler tüm zorlukların üstünden gelmeyi başarmışızdır. Her türlü zorluğa karşı bizler katlanırız ki emeklilikte rahat edebilmek için. Bizler her ay düzenli olarak belli bir yaşa gelene kadar bu prim ücretlerini yatırırız. Ardından bizler emekli olma şansına sahip oluruz. Ancak emekli olunca ne kadar maaş alacağımızı merak ederiz. Ancak ne yazık ki bu konuda yapabileceğimiz bir durum söz konusu değildir. Vatandaşlar olarak bizler bu emekli maaşımızın ne kadar olacağınız ve hesaplanmasını talep ederiz. Ama bunun için SGK kurumuna bizlerin başvurmaları gerekir. Bazı bilgiler araştırılarak bizler emekli maaşımızı sorgulatabiliriz. Bu işlem bizlere oldukça fazla zaman kaybına uğratır. Çünkü kurumlarda oluşan kalabalık dolayısıyla bizler ne yazık ki yoğun iş hayatımızdan ödün veremeyebiliriz. Bundan dolayı bizler daha farklı yollardan emekli maaşımızı sorgulatmak isteriz.

Haberin Devamı


Emekli maaşımızı sorgulatmak için ise bizler gelişen internet sistemini kullanabiliriz. Aktif biçimde kullanıma geçen bu hesaplama yöntemi ile bizler büyük kolaylık sağlamış oluruz. Devletimizi tarafından oluşturulan kolay bir sorgulama işlemi olan emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için bizler postaneye giderek bir e-Devlet şifresi almamız gerekir. En yakın postaneye giderek 2 TL işlem ücretini ve nüfus cüzdanımızı teslim ettikten sonra bizler hizmetten yararlanabilmek için gerekli olan şifreyi alabiliriz. Sonrasında internete bağlı olduğumuz her türlü ortamda bizler kolayca bu sorgulama işlemini yapabiliriz. Bilgisayarlardan akıllı cep telefonlarından bağlandığımız internet ile bu işlemleri gerçekleştirebiliriz. E-Devlete T.C. kimlik numaramız ve bu edinmiş olduğumuz şifre ile bizler sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Sonrasında sizlere sunulan hizmetler bölümünden ‘Emekli Maaşı Hesaplama ve Sorgulama’ yazarak çıkan başlığı tıklayınız. Ardından vatandaşlar olarak bizler karşımıza çıkan bölümde yer alan sosyal sigortamızın başlatıldığı tarihi, işe girdiğimiz tarihi ve yatırılan prim borçlarını girerek ne zaman emekli olduğumuzu öğrenebiliriz. Her zaman dilediğiniz şekilde sizler bu sisteme girişinizi gerçekleştirerek yararlanmak istediğiniz alandan sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Böylece sizler hiç yorulmadan emekli maaşınızı sorgulatabileceksiniz.