Gündem Emekli olacak kişilere emekli maaşı hesaplama hizmeti!

Emekli olacak kişilere emekli maaşı hesaplama hizmeti!

06.04.2016 - 10:47 | Son Güncellenme:

Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri SGK'nın sunduğu hizmetlerdendir. Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama yaparak aylık ücretinizin ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve emekli maaşı sorgulama işlemleri nasıl yapılıyor haberimizde.

Emekli olacak kişilere emekli maaşı hesaplama hizmeti

Emekli olmak isteyen vatandaşlar çalıştıkları süre zarfında sosyal güvencelerini sağlamak zorundadırlar. Sosyal güvencelerini sağlamak isteyen vatandaşlar bağlı oldukları kuruma her ay prim veya sigorta yatırmaları gereklidir. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde vatandaşların sosyal güvenceleri sağlanmış olur. Bu yatırılması gereken prim ve sigortalar vatandaşların sosyal güvencelerini sağladığı gibi ayrıca bu primler tamamlandığında vatandaşlar emekli de olabilir. Sosyal Güvenlik Kurumunun hizmet alanı çok fazla olduğu için bu kurumdan yapacağınız işlemler uzun sürebilir. Hele büyük şehirlerde baya sıra beklemeniz gerekebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumun önüne geçebilmek için internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. İnternet üzerinden verdiği hizmetler sayesinde vatandaşlar bir çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bu sayede kuruma gitmenize gerek kalmadan internet üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemlerin içinde hesaplama ve sorgulama işlemleri de vardır. Emekli maaşı hesaplama işlemi sayesinde emekli olmadan önce alacağınız emekli maaşını hesaplayabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemi ile de birlikte emekli olduktan sonra aldığınız emekli maaşlarını sorgulayabilirsiniz. Tüm bu işlemleri internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emekli olan vatandaşlar belirli bir miktarda emekli maaşı alırlar. Alınan emeklimaaşlarında meydana gelen bazı ufak tefek aksaklıklar eksiklikler olabilir. Devlete ödenen bazı vergiler olabilir ve bunlar bizlerin emekli maaşlarından alınabilir. Bu şekilde vatandaşların emekli maaşlarından bazı zamanlarda ufak tefek eksiklikler olabilir. Bu kesintilerin nedeni öğrenmek emekli maaşı hesaplama ve sorgulama için ise internet sistemine başvurabilirler. Sizlerin de bildiği gibi internet uygulaması olan e-devlet sistemine girerek emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemlerini kolayca gerçekleştirebilirler. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini kullanarak ne kadar maaş alacaklarını görebilirler. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama için E- Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama için bu şifre ve T.C. kimlik numarasını kullanmalısınız. Bu bilgileri girdikten sonra yapacağınız emekli maaşı hesaplama ve sorgulamada istediğiniz bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında bulabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar internet üzerinden kendi kurumları için tasarlanmış olan hesaplama programına giriş yaptıktan sonra SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olduğu il ve doğum tarihi bilgileri girilmelidir. Bağ- Kura bağlı olan vatandaşlar da hesaplama programına giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numarasını girdikten sonra kurumunu da seçmelidir. Son olarak güvenlik kodunu da girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlarda aynı şekilde internet üzerinden hesaplama programına giriş yapmalıdır. Giriş yaptıktan sonra derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil ve görev tazminat göstergesi bilgileri girilmelidir. Hizmet yılı, hizmet ayı, kıdem yılı ve ikramiye yılı bilgileri de girildikten sonra hesaplama işlemini gerçekleştirebilirler.