Gündem Emeklilik yaşı yukarı çekilecek iddialarına yanıt! Hükümet sözcüsü açıkladı

Emeklilik yaşı yukarı çekilecek iddialarına yanıt! Hükümet sözcüsü açıkladı

30.05.2017 - 10:24 | Son Güncellenme:

Emeklilik yaşına ilişkin Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş'tan dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nun ardından açıklama geldi. Numan Kurtulmuş kendisine Bakan Müezzinoğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu  değil" dedi. İşte emeklilik yaşına ilişkin Başbakan Yardımcısı ve Hükümet  Sözcüsü Kurtulmuş'un açıklamaları

Emeklilik yaşı yukarı çekilecek iddialarına yanıt Hükümet sözcüsü açıkladı

Emeklilik yaşının yukarı çekileceğine yönelik iddialara dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu'nun ardından Numan Kurtulmuş tarafından yanıt verildi. Bakanlar kurulu sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu'nun sözlerinin hatırlatılması üzerine açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"EMEKLİLİK YAŞININ İLERİYE ÇEKİLMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bakanlar Kurulu toplantısı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: "(Emeklilik yaşının yukarı çekileceği iddiaları) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil" "(Türkiye-AB ilişkileri) Esas mesele fasılların açılmasıdır. Bu konuda Türkiye, bir çifte standartla karşı karşıya kalmayı asla arzu etmez"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "emeklilik yaşının yukarı çekileceği" iddialarına ilişkin, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2036 yılına gelindiğinde, Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkeklerde ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak bir planlama yapıyor. Bu çerçevede, mevcut yasal yapı devam edecek. Şu anda çok güçlü bir şekilde emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil." dedi.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları hatırlatılarak, "Emeklilik yaşının yukarı çekilmesine yönelik çalışma var mı?" diye sorulması üzerine Kurtulmuş, "Hayır, yok. Emeklilik yaşının yukarıya çekilmesinden ziyade şu andaki mevcut emeklilik yaşıyla ilgili yasal düzenleme devam edecektir." diye konuştu.

Müezzinoğlu'nun, OECD ülkelerinde emeklilik yaşının 72, Türkiye'de ise 52 olduğunu belirttiğini ifade eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yaşın belli bir süre içinde ileriye gitmesi kaçınılmazdır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının hedefi 2036'ya gelindiğinde Türkiye'de kadınlarda emekliliğin 58, erkekler ise 60 yaşına çekilmesini sağlayacak olan bir tahminde bulunuyorlar ve buna göre bir planlama yapıyorlar. Bu çerçevede mevcut yasal yapı devam edecek, şu anda çok güçlü bir şekilde, emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil."