Dekorasyon Mutfaktan tasarım kokusu yükseliyor

Mutfaktan tasarım kokusu yükseliyor

20.07.2021 - 15:02 | Son Güncellenme:

Lüks segment mutfak ürünleri, teknolojiyle yeni bir boyut kazanarak, estetik ve tasarımla gelişiyor. Bu gelişim, kişiye özel tasarımlara kadar gidiyor.

Mutfaktan tasarım kokusu yükseliyor

 

Tasarımcıların evlerde çok özel çalışma alanlarından biri de mutfaklar. Her zevke hitap edecek mutfak dizaynı ve dekorasyonunda, hem de kullanılacak aletlerde yeni bir bakış var. Bu bakış, teknolojiyle harmanlanan gelişmiş tasarımlar sunuyor. Diğer yandan ise estetik bir görüntü için dolaplarından döşemelerine her detay kişiye özel planlanıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji ve dijitalleşme ile birlikte estetik ve tasarımın yaşamın her alanında olduğu gibi mutfaklarda da kendini gösterdiğini anlatan Silverline Ankastre Pazarlama Direktörü Dilek Kosova, özellikle ankastre ürünlerin teknoloji ile uyum sağlamasıyla ocak, fırın, davlumbaz ve buzdolaplarına entegre edilen uygulamaların mutfakta geçirilen zamanı eğlenceli hale getirmeye başladığını söyledi. Sesli komut sistemi, aktif hız kontrolü, nem, sıcaklık ve hava kalitesi sensörü, HD kamera, bulut sistemi, Wi-Fi kontrolü, iOS ve Android entegrasyonu, sosyal medya üzerinden canlı yayın gibi çeşitli akıllı özelliklere sahip cihazlar hızla mutfaklarda yerini almaya başladı.

Birbiri ile konuşacaklar

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte birbiriyle konuşan akıllı ürünlerin de mutfağımıza girdiğini kaydeden Kosova, “Veri akışı sürekli olacak ve cihazların birbirleri ile mükemmel entegrasyonunu sağlayacak. Davlumbaz, ocak ve fırın birbirleri ile konuşacak. Kullanıcı deneyimi çok ön planda olacak. Paylaşılan tarifler, sosyal ağlardan yorumlarla mutfak daha sosyal, dinamik ve eğlenceli bir etkileşim alanı olacak. Tüketici aynı zamanda birkaç ürünü kullanmak, hızlı olmak istiyor. Yemek pişirirken koku mutfağa yayılmadan yok edilsin istiyor. Dar alanda şık bir tasarım görmek istiyor. Ve en önemlisi bilinçli tüketici artık çevreye duyarlı ve enerji tasarruflu ürün kullanmak istiyor” diyor.

Haberin Devamı

Şık inovasyon

Zanaatkar ekiple kişiye özel tasarımlarına dikkat çeken Albox Yönetim Kurulu Başkanı Olgun Sağlam, bu ürünlerin inovasyonla farklılaştığını dile getiriyor. Sağlam, “Nanobakteriyel mikrop tutmayan mutfaklarımız, 300 dereceye kadar yanmayan mutfaklarımız buna örnek gösterilebilir. Şıklıktan hiçbir dönem vazgeçilmezken artık teknoloji müşterilerimizin olmazsa olmazı. Yanına yaklaştığınızda açılan sensörlü çekmeceler, kapakları açıldığında yanan, kapandığında sönen dolap içi aydınlatmalar, çöp ayrıştırıcıları, mutfak tezgahında alan yaratan, lavabo üstü açılır kapanır modüller ön plana çıkıyor” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Pandemi sürecinde insanların genel olarak mutfaklarında her şeyin ellerinin altında olduğu, mutfak malzemelerini kolay bir şekilde saklayabilecekleri tasarımlara yöneldiklerini anlatan Sağlam, “Bu süreçte kıyı bölgelere artan taşınmalar sonrası buralarda ve müstakil konutlarda alanlar büyüdüğü için ada mutfaklar daha fazla tercih ediliyor. Bir de yazlıklarda country tarzı modellerin bir tık daha fazla tercih edildiğini görüyoruz” diyor.

Mutfağınız yaza hazırlandı mı?

Sorunun cevabı için Bodrum Mutfak Mobilya Tasarım Ekibi’ne kulak veriyoruz: “Endişe duyup da gidemediğimiz kafelere olan özlemi gidermek için mutfağınızda ikramlıklar ve farklı kahve fincanları ile muhteşem bir kahve köşesi yaratabiliriz. Aynı zamanda renk paletlerinden seçilecek toprak tonları ya da doğadan sürülmüş birkaç sakin ton ile mutfağınızda yazın ferah havasını hissedebileceksiniz. Veranda, bahçe ve teraslar bu süreçte mutlaka pratik şekilde değerlendirilmeli. Hareketli mutfak modelleri ve pişirme üniteleri ile misafir ağırlamalar daha keyifli ve zahmetsiz olacaktır. Hem kesintisiz ve doyumsuz ağırlamalar için eğlenceli bir ortam sunacak, hem de gelen misafirlerin yardımları ile daha az zahmetli davetler olacaktır.”