Son dakika mutfak haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan mutfak gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan mutfak haber sayfamızda...
Evdeki tesisatı mahveden hata! Kaynar suyu buraya dökmeyin, çatır çatır çatlıyormuşLavabo tıkanıklıkları, sürekli olmasa da zaman zaman herkesin başına gelir. Çoğu zaman borulardaki tıkanıkları açmak için kaynar su kullanılıyor. Ancak bu hamle, mutfağınıza zarar veriyor ve tüm tesisatı çökertebilir. İşte kaynar suyun lavaboya zararları.
Karahantepe’de ilk mutfak kültürünün izleri bulunduKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, Şanlıurfa’da Şanlıurfa’da Taş Tepeler Projesi kapsamında 10 farklı bölgede kazı çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 100 kilometrelik bölgede 12 ayrı alanda Neolitik Dönem’e ilişkin yürütülen Taş Tepeler Projesi ile tarihi kentin turizm potansiyelini artıracak bulgulara rastlanıyor.
Yeni rapor yayımlandı: Z kuşağı askeri Wi-Fi istiyor!İngiliz ordusunun yeni bir raporuna göre, Z kuşağından askerler daha iyi Wi-Fi, özel banyo, çift kişilik yatak ve kendi yemeklerini pişirebilecekleri uygun mutfak talep ediyor!
Mantarı dipdiri tutan taktik! Topraklı olsa bile yıkamayın, diş fırçası işi çözüyorMantar, birçok alternatife dönüştürülerek tüketilen ve yemeklere lezzet katan yiyeceklerden biridir. İçerisinde bulunan protein de etle kıyaslanabilecek kadar yüksek. Birçok kişinin severek tükettiği mantarı temizleme işlemi ise herkesin aklında soru işareti oluşturuyor. İşte mantarı doğru tekniklerle temizleme ve doğrama uygulamaları.
Pirinç yoksa bu alternatif de efsane! Tuzluğun içine biraz serpin, kupkuru kalacakMutfakta bulunan tuzlukların tazeliğini korumak için genellikle bir miktar pirinç kullanılır. Pirinç taneleri özellikle karabiber, tuz veya farklı baharatların içine eklenir. Bu sayede baharatların birbirine yapışması ve bozulması önlenir. Peki, elinizde hiç pirinç kalmadıysa hangi alternatifi kullanabilirsiniz? İşte detaylar.
Kayseri lezzetleri Swissotel’deSwissôtel Büyük Efes, Kayseri mutfağının ünlü lezzetlerini konuk şef Ceylani Koçyiğit’in sunumlarıyla misafirlerine tanıttı.
Taze patatesi olduğu gibi buzluğa atanlar yaşadı! Bu haliyle hiç zehirlemiyormuşÇoğu yemeğin temel bileşenlerinden biri olan patatesleri, genelde toplu alır ve bütün bir ay yetmesini bekleriz. Ancak çeşitli koşullara bağlı olarak patatesler bazen yeşillenebilir bazen de filizlenebilir ve durduğu yerde zararlı bir hale dönüşebilir. İşte bu sorunu yaşamamak için patateslerinizi korumanın çok daha etkili bir yolu var.
Dolapta bekleyen artmış sütler israf olmayacak! Yanığa birebir, etlerin kurtarıcısıBazen marketten aldığınız süt, düşündüğünüzden daha uzun süre buzdolabında kalabilir ve neredeyse son kullanma tarihine yaklaştığını fark edersiniz. Büyük bir kahvaltı planınız ya da sütlü tatlı yapma niyetiniz yoksa, bozulmadan önce bu fazla sütü nasıl değerlendirebilirsiniz? İşte cevabı.
Kaşar ya da beyaz peynir fark etmez, taş gibi kalacak! Streç film yerine fırın kağıdıPeynir, kahvaltı sofralarından akşam yemeklerine kadar geniş bir kullanım alanına sahip, besleyici ve lezzetli bir gıdadır. Yüksek protein ve kalsiyum içeriğiyle öne çıkan bir seçenek olan peynir, aynı zamanda fermente bir gıda olduğu için doğru şekilde saklanmadığında hızla bozulabilir. Yanlış saklama yöntemleri ise peynirin tadını, dokusunu ve besin değerini olumsuz etkileyebilir. Peki, peynirin tadını ve tazeliğini uzun süre nasıl koruyabilirsiniz?
Düşerse kum gibi dağılıyor, koli bandı temizliyor! Cam kırıklarından böyle kurtulunHepimiz bazı zamanlarda mutfakta bir şeylerle uğraşırken aniden cam eşyaların kırılmasına neden olmuşuzdur. Kırılan cam, küçük parçalara ayrılıp evin her köşesine sıçrayabiliyor. Yüzeysel bir temizlik, görünmeyen parçaları toplamanız için yeterli olmayabilir. İşte cam kırıklarını temizleme taktiği.
Mutfaktaki işleri kolaylaştıran can alıcı hile! Poşetten, paketten çıkarsa ferahlatıyorBirçok aile için mutfak yemeklerin hazırlanıp paylaşıldığı, kaliteli zaman geçirildiği ve anıların yaratıldığı evin kalbidir. Siz de her gün burada saatler geçiriyorsanız, mümkün olduğunca güzel ve işlevsel olmasını isteyebilirsiniz. İşte akıllıca organizasyon hileleri burada devreye girer. 5 kuralla mutfağınızı işlevsel hale getirmeniz mümkün!
Çabucak küflenen krem peynirlere son! Kıvamı asla bozulmuyor, tam 2 ay dayanıyorKrem peynir, kahvaltılardan tatlılara kadar birçok tarifte kullanılan yumuşak ve lezzetli bir peynirdir. Peki, fazla alınan ya da tüketilmeyen krem peyniri bozulmadan saklamak için en iyi yöntem ne olabilir? Evet, birçoğumuzun aklına gelecek en son cevap dondurmak olsa da aslında krem peyniri dondurmak, lezzetini ve tazeliğini uzun süre korumanın etkili bir yoluymuş.
Granit tezgahı parçalayan hata! Dökülürse su gibi içiyormuş, çözümü çok basitBirbirinden farklı rengiyle en popüler tezgah malzemelerinden olan granit o kadar dayanıklı görünür ki bu ondan yapılmış tezgahların tahrip edilemez olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak dikkatli olmadığınızda granit tezgahlar gerçekten çizilebilir, lekelenebilir, hasar görebilir ve hatta mahvolabilir. Uzmanlar, granit tezgahlarınızın uzun süre dayanmasını istiyorsanız asla yapmamanız gereken 5 kuralı sizin için paylaştı.
Körelen bıçakları yorulmadan jilete döndürün! Evdeki kupalardan iyi bileyici yokMutfakta sürekli kullandığımız bıçakla bir süre sonra körelmeye başlayabiliyor. Yeterince keskin olmayan bıçaklar hem işinizi yavaşlatır hem de sağlık açısından risk taşıyabilir. Keskin olmayan bıçakla uğraşırken çeşitli kazalar yaşayabilirsiniz. Kullandığınız malzemeleri daha keskin yapabilmek için önerilen popüler yöntemler mevcut. Ancak paylaşılan yeni bir tüyo, çok pratik. Bıçaklarınızı bilemek için kupa bardağın altını kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?
‘İnci Taneleri’nin Nehir’i mutfaktaArda Türkmen’in, her pazar ünlü konuklarını mutfağında ağırladığı programı ‘Arda ile Omuz Omuza’ yeni bölümüyle ekrana geliyor.
Bayat ekmeklerle lezzetli farkındalıkDünya Gıda Günü kapsamında İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte bayat ekmekler, aşçıların maharetleriyle eşsiz lezzetlere dönüştürüldü.
Yağı, tuzu fazla kaçan çorbayı kurtarıyor! Bu taktiği bilen yaşadı, işin sırrı servisteymişSofralarımızın başlangıç öğününde yer alan çorbalar, Türk mutfağı için önemli bir yer taşır. Yaz kış demeden tükettiğimiz besleyici çorbalar, bağışıklığı güçlendiren harika doğal ilaçlardır. Ancak çorba hazırlığı yaparken yanlış giden bir şeyler olduğunda, tüm çorbayı dökme eğiliminde bulunabilirsiniz. Bunun yerine daha lezzetli hale getirmek mümkün.
KODER’den Korumar’da muhteşem geceKODER, “2025’e El Ele” temalı etkinliğinde iş dünyasını bir araya getirerek, sezon sonu yorgunluğunu atarken, sürdürülebilir turizmin önemine vurgu yaptı. KODER Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Özden, “Bu sezon iyi geçti, 2025 için umutluyuz” dedi
Mutfak ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.