Mimarlık Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

26.02.2024 - 05:01 | Son Güncellenme:

Tasarımı günümüzün ihtiyaçlarına göre yeniden yorumlayan Roca, In-Wash® In-Tank® akıllı klozet ile son teknolojiyi banyolara taşıyor.

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

In-Tank® özelliğine sahip olan akıllı klozet; içerisine entegre edilmiş rezervuar ile şehir hayatında evlerin ve banyo alanlarının küçülmesiyle birlikte karşılaşılan tasarım sorunlarını ortadan kaldırıyor. Ayrıca, uzaktan kumanda, kızılötesi sensörler ve LED ışığı gibi özellikleri sayesinde banyolara fonksiyonel kullanım sağlıyor. In-Tank® özelliği ile gömme ve konvansiyonel rezervuar kurulumu gerektirmemesi sayesinde istenilen yere kolayca monte edilebilen In Wash In-Tank ®, tarihi yapılar, duvarların kırılamadığı renovasyon projeleri gibi birçok alana da kolayca uyum sağlıyor. Bununla birlikte 10-20 santimetreye kadar yerden tasarruf sağlayarak daha fazla hareket özgürlüğüne imkân tanıyan akıllı klozet, tümü uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen teknolojisi ile banyoları yüksek standartlarla buluşturuyor. İlk kez Roca’ya özel yenilikçi Soft Air teknolojisinin kullanılmasıyla dikkat çeken In Wash In-Tank ®, suyu tanktan klozetin üst kısmına yönlendirerek oldukça etkili ve sessiz bir yıkama sağlıyor. Yan panel veya uzaktan kumanda ile sıcaklık, basınç ve suyun konumu gibi özelliklerin kişisel ihtiyaçlara göre ayarlanabildiği tasarım, su ve enerji israfını önlemek için entegre edilen kızılötesi sensörler ile yıkama ve kurutma gibi işlevlerin yalnızca gerektiğinde devreye girmesini sağlıyor. 8 saat boyunca açık kalabilen LED ışığı ise gece aydınlatması ile kullanıcıları geceleri banyo ışığı açma zahmetinden de kurtarıyor. Tercihe göre beş farklı yöne konumlandırılabilen başlık, su basıncını da üç yoğunluk seviyesine göre düzenliyor ve kurutma özelliği yeni nesil bir hijyen deneyimi sunuyor. Entegre başlığı, ayarlanabilen özellikleriyle, filtreleme işlemine ek olarak her kullanımdan önce ve sonra kendi kendini temizleyerek ekstra hijyen sağlıyor.

Haberin Devamı

roca.com.tr

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi
Themore Concept’ten Legolas Mutfak

Tüm yaşam alanları için her zevk ve ihtiyaca yönelik tasarım koleksiyonuna sahip olan Themore Concept, Legolas Mutfak Modeli ile modern mutfak anlayışını yeniden yorumluyor. Derin çekmeceleri, LED’li vitrini ve kapaklara entegre edilen gizli kulp çözümleri ile hem şık hem de fonksiyonel bir mutfak tasarımına imkan sunan Legolas Mutfak Modeli, mutfağın her köşesini maksimum düzeyde kullanmayı sağlıyor. Kulpsuz tasarımı ve LED’li vitrini ile modern bir görünüm sunan Legolas Mutfak Modeli, açık raflar, derin raylı şişelik ve derin çekmeceler ile işlevsel bir kullanım sağlıyor. Boy dolap ve tavana dek uygulanabilen üst dolap seçenekleri ile kullanım hacmi artıran model, hem düz hem de ahşap yüzeylerle rahatlıkla uyumlanabiliyor. Mimarların önerdiği ceviz, ekru bej, kaşmir, sis gri ve RGS 3 vega renkleri ile öne çıkan model, yaşam alanlarının tasarımına göre özelleştirebilen geniş renk seçenekleriyle farklı beklentileri karşılayabilme imkanı sunuyor. Themore Concept Aydın Astim Organize Sanayi Bölgesinde 17.000 m² kapalı alanda, tam otomasyona sahip seri imalat yöntemini kullanarak ve tümüyle CNC makine parkuru ile mutfak-banyo dolapları, kapı, ray dolap, gardırop ve dekorasyon ürünleri üreten bir firma. Themore Concept ürün çeşitliliği, kalite anlayışı, yüksek üretim kapasitesi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan tavrı ile sektöre yeni bir ses ve nefes getirmeyi başardı.

Haberin Devamı

www.themore.com.tr

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

Baumit Cepheleri İlham Veriyor

Sürdürülebilir bir gelecek adına, sağlıklı, enerji verimli ve güzel yapılar inşa etmeleri için iş ortaklarına güç veren ve bu vizyon ile inovatif ürünler geliştiren Baumit, alanında özgün sıra dışı mimari yapıların hikayeleri özelinde bir video serisine imza atıyor. Baumit tarafından Avrupa genelinde hayata geçirilen ve günümüz mimarisini mimarların gözünden anlatan Baumit ile Olasılıklar kitabının devamı niteliğindeki “Great Stories Behind Great Buildings” projesi yenilikçi mimari yapıların olgunlaşmasına rehberlik etmeyi hedefliyor. Baumit sistemleri ile hayata geçen özgün mimari yapıların hikayelerini yapıları birlikte gezerek mimarlarının ağzından, onların deneyim ve yorumlarıyla aktaran bu video serisi, kullanılan malzemelerin yapılar üzerinde yarattığı etkileri de gözler önüne seriyor. Serinin ilk videosunda, İzmir’de hayata geçirdiği Balçova Cemevi’nin yapımında sıva kullanarak yapıya karakter kazandırdığını vurgulayan Mimar Nevzat Sayın; “Sıva, yüzyıllardır mimari yapılarda uygulanan, zamanla değişen ve yapılara farklı kimlikler kazandıran bir malzeme. Farklı kişiler ya da kurumlar tarafından yapılan yardımlarla inşa edilen bir yapıda zaman zaman beton, tuğla, çelik gibi malzemeleri aynı yüzeylerde kullanmak zorunda kaldığımız için her şeyi kaplayacak bir malzeme arayışıyla sıvada karar kılarak Baumit ile tanıştım. Çok farklı nitelikteki sıva arasından en doğru olanı seçmek ve bu sıvanın istediğimiz renk ve dokuda olmasını sağlamak ancak üretici firmanın çözüm ortaklığı ile olabilecek bir şeydi ve Baumit ile tam olarak bu gerçekleşti" dedi. Baumit Türkiye Pazarlama Müdürü Selin Tümer Ataoğlu, “Yaşam alanlarını sağlıklı, konforlu ve enerji verimli hale getirmeyi misyon edinmiş bir marka olarak, dönüşen iklimsel ve ekonomik koşulların mimari yapılardaki karşılığını Baumit ile Olasılıklar kitabında somutlaştırdıksomutlaştırdık", dedi.

Haberin Devamı

www.baumit.com.tr

Haberin Devamı

 

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

Karman'dan Akıllı Sistem: Filomena

Türkiye'de TEPTA Aydınlatma tarafından temsil edilen İtalyan aydınlatma markası Karman’ın Matteo Ugolini tasarımı “Filomena”, siyah alüminyumdan üretilmiş yalın ve küçük bir koniden ortaya çıkan bir süspansiyon aydınlatma sistemi. Filomena aydınlatma sistemindeki koni difüzör, tavan ve duvarlara belirli bir başlangıç noktasından itibaren tırmanan ince iletken kablolar aracılığı ile bütünleşiyor ve tasarımcılara sınırsız olanaklar sunuyor. Farklı rafine kombinasyonlara izin veren bu uzun ince kablolar sayesinde koniler çeşitli yüksekliklerde, çeşitli sayılarda asılabiliyor. Kablo, ışığı dağıtan iki koni gövdesini bile tutabiliyor. Örneğin, biri daha küçük ve ışığı aşağı bakacak şekilde, diğeri ise daha büyük ve yukarı aydınlatacak şekilde, gerektiği kadar mesafelendirilmiş ve özel siyah alüminyum kelepçe ile tavana veya duvara tutturularak kullanılabiliyor. Aydınlatma sisteminde sürücüler zemine yerleştirilebiliyor veya duvara gömülebiliyor. Tek bir dağıtıcıdan pek çok kablonun çıkabildiği Filomena’nın kablolarının mekandaki dağılım şemaları üzerine yerleşen kütlelerle, aydınlatma armatürünün kendisi tasarımın ana öğesi haline dönüşebiliyor. TEPTA Aydınlatma tarafından temsil edilen Karman’ın sıradışı ve benzersiz tasarımlardan oluşan özel bir seçki TEPTA’nın Nispetiye, 1.Levent’te yer alan mağazasında deneyimlenebiliyor.

Haberin Devamı

www.tepta.com

 

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

BAB Architects’e IDA 2023’ten İki Ödül

Türkiye’de ve dünyanın farklı coğrafyalarında mimari, iç mimari ve set tasarımı projelerine imza atan Mimar İrem Arıbaş ve İç Mimar Hüseyin Beş liderliğindeki BAB Architects, Anadolu Ajansı için açık ofis konseptiyle tasarladığı Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesiyle International Design Awards (IDA) 2023’te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde “Silver” ödüllerini almaya hak kazandı. Dünya çapında akıllı ve sürdürülebilir çok disiplinli tasarımların önemini vurgulamak amacıyla 18. kez düzenlenen International Design Awards 2023’e bu yıl dünyanın birçok ülkesinden çok sayıda proje başvurdu. Yarışma bünyesinde finale kalan projeler, “Mimari Tasarım”, “İç Mimarlık”, “Grafik Tasarım”, “Moda Tasarımı” ve “Ürün Tasarımı” ana disiplinleri altında farklı alt kategorilerde yarıştı. International Design Awards 2023’te “Workspaces & Offices” ve “Yılın İç Mimarı” kategorilerinde iki ödül birden kazanan Anadolu Ajansı İstanbul Genel Müdürlüğü ve Açık Ofisi projesi, üç bodrum kat, zemin kat ve 12 normal kat olmak üzere toplam 15.000 metrekare inşaat alanına sahip. Yapının tüm iç mekan tasarımlarını ve kontrolörlüğünü gerçekleştiren BAB Architects, projenin iç mimari konseptini oluştururken, tasarım, mimari planlama ve çözümlerini kapsayan teknolojik ve altyapısal konular dahil olmak üzere kurumun prestijini ve yenilikçi vizyonunu da yansıtmayı amaçlamış.

www.babarch.com

 

Roca’dan Akıllı Klozet Teknolojisi

Sıra Dükkanlar Restore Edildi

Geçtiğimiz günlerde açılışı yapılarak İBB İstanbul Tasarım Müzesi işleviyle yeniden kullanıma kazandırılan Süleymaniye Camii Külliyesi’ndeki Sıra Dükkanlar’ın restorasyon projesi Özer\Ürger Mimarlık ve Emrah Köşgeroğlu tarafından tasarlandı. Süleymaniye Külliyesi’nin ayrılmaz bir parçası olan toplam 53 dükkan asırlar boyunca üretimleriyle İstanbul’a hizmet vermiş, 1950 yılındaki onarımlar sonucu özgün iç mekan kurgusunu kaybetmiş, son yıllarda ise kendi haline terk edilmişti. Sıra Dükkanlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakiyle 2023 yılında Özer\Ürger Mimarlık ve Emrah Köşgeroğlu tarafından yürütülen restorasyon projesi ile yenilendi. İBB Miras tarafından İBB İstanbul Tasarım Müzesi olarak yeniden işlevlendirilen Sıra Dükkanlar, 31 Ocak Çarşamba günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlıyla gerçekleşen törenle kapılarını açtı. İBB İstanbul Tasarım Müzesi, zanaat, tasarım ve kültür sanat alanında bir araya gelen farklı bileşenlerin dinamizmiyle bölgeyi yeniden canlandırmayı hedefliyor. Müzede tarihi alanda konumlanan atölyelerde kaybolmaya yüz tutmuş zanaatların yanı sıra aydınlatmadan mobilyaya, tasarımdan kültür-sanata geniş bir yelpazede saygın marka ve kurumlar İstanbullularla buluşacak. Müze; sosyal mekanları, zanaatkar, tasarımcı ve sanatçıları bir araya getiren dükkanları; İstanbulluları buradaki üretimin bir parçası yapacak atölye ve etkinlikleriyle bölge için bir çekim merkezi olmayı hedefliyor.

ozerurger.com