Gayrimenkul Haberleri Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler?

Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler?

Son Güncellenme:

.

Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler

2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Sancaktepe, İstanbul Anadolu yakasında yer alıyor. Doğusunda Pendik ve Sultanbeyli, kuzeyinde Çekmeköy, batısında Ümraniye ve Ataşehir, güneybatısında Maltepe ve güneyinde Kartal ilçeleri ile çevrili olan ilçe pek çok köy ve mahalleye ev sahipliği yapıyor. İstanbul’a yapılan üçüncü köprünün de ilçeden geçmesi daha çok tercih edilmesine neden oluyor. Yaklaşık olarak 355 bin kişilik bir nüfusa sahip olan ilçe her geçen gün nüfusunun artışıyla dikkat çekiyor. Sancaktepe akıllı metro hattı uygulaması ile de Sancaktepe gayrimenkul fiyatlarında artışa neden oluyor.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de akıllı metro güzergâhı

Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler

Yavuz Sultan Selim köprüsünün yapımı ile birlikte emlak değerlerinde artış görülen Sancaktepe’de Üsküdar-Sancaktepe metrosunun açılması da emlak fiyatlarındaki artışı destekliyor. Türkiye’deki ilk sürücüsüz metro hattı olan akıllı metro geçiş güzergâhındaki ilçede konut projelerinin sayısında da artış gözleniyor. Günlük 1 milyon beş yüz bin kişiyi taşıyan metro hattı ile Üsküdar-Sancaktepe arası sadece 24 dakikaya düşüyor. 16 istasyon ve 20 kilometreden oluşan akıllı metro hattı, Marmaray Üsküdar istasyonu ile birleşiyor ve Avrupa yakası ile Anadolu yakası arasında gerçekleşen yolculukları rahatlatıyor. Metro hattı üzerinde yer alan Altunizade istasyonu ile de metrobüs ve diğer toplu taşıma araçlarına ulaşım da çok daha rahat hale geliyor.

Haberin Devamı

Sancaktepe’de gayrimenkul fiyatlarında artış

Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler

İstanbul Sancaktepe ilçesindeki satılık gayrimenkul fiyatları REIDIN verilerine göre bir önceki yıl baz alındığında %26,67 oranında artış gösteriyor. İlçede yer alan satılık dairelerin son bir yıldaki metrekare fiyatları ortalama 1.995 lira civarında oluyor. 2015 yılı içinde Sancaktepe ilçesindeki 100 metrekarelik dairelerin fiyatı ortalama 154 bin 500 lira civarından 199 bin 500 lira civarına çıkıyor. İlçedeki kiralık daire fiyatlarına bakılırsa geçen yıla göre kira fiyatlarında da %19.70 oranında artış gözleniyor. 2015 yılında Sancaktepe ilçesinde kiralanan 100 metrekarelik dairelerin ortalama kiraları 729 liradan 948 liraya yükseliyor.

Sancaktepe konut projeleri

Sancaktepe Metro Hattı Emlak Sektörünü Nasıl Etkiler

Sancaktepe akıllı metro hattı ile birlikte fiyat yükselmesi yaşanan ilçede kiralık daireler 500 ile 1.000 lira arasında, markalı konutları kirası ise 1.750 lira ile 2.500 lira arasında değişiyor. Konut fiyatlarının bu derece artması gayrimenkul proje sahiplerinin de dikkatini çekiyor. Sancaktepe’de Sinpaş Köyceğiz, Celestia Life, Rings İstanbul, Ev’re Gedizler, Kasr-ı İstanbul, Boutique Daça, Modakent Sancaktepe Konakları, Aydos Country, Sur Yapı Lavender Sancaktepe, Selçuklu Vadi, Optimal Life ve Gate Of Anatolia gibi konut projeleri yer alıyor. Konut projelerinin fiyatları ise 235 bin lira ile 1 milyon 765 lira arasında değişiklik gösteriyor.