Geri Dön

Fava tarifi

Bakladan hazırlanan fava soframızda görmekten keyif aldığımız mezelerden biri.

Fava tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg taze bakla
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu

Fava Nasıl Yapılır?

Baklanın iç ve dış kabuklarını soyun (iç kabukları rahat soymak için baş kısmında bulunan siyah kısmı kesin).

Ayıkladıktan sonra yaklaşık 400 gram iç bakla elde edeceksiniz.

Soğanı iri parçalar halinde doğrayın.

Tencereye zeytinyağı koyup soğanı kavurun.

Bakla, limon suyu, şeker ve tuzu ekleyin.

Üzerine 1-2 çay bardağı sıcak su ilave edin ve baklalar yumuşayana kadar çok kısık ateşte pişirin.

Dereotunu ayıklayıp yıkayın. Tencerenin içerisine dereotunun yarısını ilave edin.

Karışımı, elinizi yakmayacak kadar ılıdıktan sonra, blender’den geçirerek pürüzsüz bir püre haline getirin.

Püreyi, şekil verilebilecek bir kaba (silikon kek kalıpları ile iyi sonuç alınır) aktarıp kalan dereotuyla süsleyin.

Soğuması için buzdolabında 2 saat beklettikten sonra kare şeklinde kesip servis yapın.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber