Geri Dön

İtalyan peynirleriyle doldurulmuş kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak, yaz aylarının en bereketli sebzelerinden biridir. Her türlü kabak, bakması güzel ve yemesi lezzetli çiçekler üretir. Ege ve Akdeniz'in pek çok köşesinde sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden toplanan kabak çiçekleriyle en çok zeytinyağlı dolma yapılır. Ancak biz sizin için bu sefer meze sofranıza ekleyeceğiniz İtalyan peynirleriyle doldurulmuş kabak çiçeği dolması tarifi paylaşıyoruz. Kızartılarak servis edilen bu lezzeti çok seveceksiniz.

İtalyan peynirleriyle doldurulmuş kabak çiçeği dolması tarifi
  • Yağda
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

450 gram ricotta
200 gram mozzarella
80 gram parmesan
2 çay kaşığı tuz
8 kabak çiçeği
Karabiber

Kızartmak için:

Zeytinyağı
1 su bardağı su
2/3 su bardağı un

Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir kasede ricotta, mozzarella, parmesan, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

2. adım:  Sıkma torbası veya kaşık kullanarak her bir kabak çiçeğini karışımla dikkatlice doldurun.

3. adım:  Açıklığı kapatmak için yaprakları katlayın.

4. adım: Dökme demir tavaya zeytinyağını yayın ve orta ateşte ısıtın.

5. adım: Başka bir kapta  su ve unu karıştırın.

6. adım: Her kabak çiçeğini un-su karışımına batırın ve sıcak yağda 1-2 dakika altın rengi olana kadar kızartın.

Son adım:  Yağdan çıkarın ve kağıt havlu serili bir tabağa koyun. Hemen servis yapın. 

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber