Siyaset Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

26.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Allah’ın izni ve milletin teveccühüyle 2019’da cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranları ile tanıştıracaklarını söyleyen Erdoğan, “İnşallah 2019’da sandıkları patlatacak, ümmetin, milletin birliğini zirveye taşıtacağız” dedi

Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti olarak “her an” seçime hazırlıklı olduklarını söyledi. Erdoğan, dün partisinin Giresun ve Trabzon il kongrelerine katıldı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

SİNCAR’A DA OPERASYON: PKK’sı MKK’sı filan falan, ne oldu? Gabar’da Cudi’de Tendürek’te Bestler Deresi’nde inlerine gireceğiz dedik, girdik mi, gömdük mü? Nereye kaçtılar, Suriye’ye. Onlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Fırat Kalkanı’nda kovaladık. Ondan sonra Afrin’de kovaladık. Ama Afrin ile bu iş bitmeyecek dedik. Niye? Bu PKK’lılar Sincar’a doğru gittiler. O zaman ‘Sincar’a da gireceğiz’ dedim. Şimdi oraya da operasyonlar başladı. Bu millete ihanet edeni affetmeyiz. Paralel devlet nerede Pensilvanya’da, arkasında kimler var belli. Amerika’ya da gitse Avrupa’ya da gitse kovalayacağız.

AFRİN’LE DİRİŞİLİŞ: Ana muhalefetin yüzde 25’leri çıkamaması orada çakılı kalmasına bakarak asla rehavete kapılmadık. Görevi devralırken bir şey söyledim. Metal yorgunluğunu aşmamız lazım. Afrin Harekatı ile artık bir diriliş hamlesinin içine girdik. Bu yeniden dirilişi, özellikle buna diriliş muştusu da diyebiliriz, buna var mıyız? Zaten elbiseleri de giymişsiniz.

Haberin Devamı

VARNA’DA ANLATACAĞIM: İçeride teröristlerle mücadele, dışarıda da mücadele. Bizim derdimiz teröristler. Biz bir işgal devleti değiliz. Bizim tarihimizde adalet var. Bizim tarihimizde zalimlerle beraber olmak yok. Televizyonda izliyorsunuz, değil mi? O mazlumları nasıl vuruyorlar? Doğu Guta’da olanları görüyorsunuz, değil mi? Batılı bize akıl vermeye çalışıyor. ‘O aklı kendinize saklayın’ dedim. Hepsinin video kayıtları, her şeyi var. Yarın (bugün) zaten Varna’da bir araya geleceğiz. Hazırlıkları yaptım, kendilerine göstereceğim.”

OSMANLI TOKADI İNDİRECEK ZAFER: Hiçbir zaman rakiplerimizin zayıflığından ve acizliğinden güç alarak hedefini belirleyen bir siyasi hareket olmadık. Hele hele ana muhalefetin başındaki zat gibi her seferinde ‘yüzde 40 oy almazsam istifa ederim’ demedik. Peki seçimleri kaybettiği halde pişkince koltuğa yapışanlardan oldu mu bu adam hala oturuyor orada. Bizim nazarımızda oy oranımız yüzde 50 olsa bile yerinde saymak asla büyük bir başarı değildir. Ülke ve millet düşmanlarına esaslı Osmanlı tokadı indirecek zafere koşmak istiyoruz.

Haberin Devamı

HER AN SEÇİME HAZIRIZ: Birileri bizim 2019 seçimlerinin startını şimdiden vermiş olmamızı kuruntularına, vesveselerine, aslı astarı olmayan spekülasyonlarına alet ediyor. Kimi çevreler bizim dinamizmimiz üzerinden kendilerince senaryolar geliştiriyorlar. Oysa biz parti olarak her an seçime hazırlıklı olan her an seçim olacakmış gibi çalışan bir siyasi hareketiz. Rabbim yan gelip yatana vermiyor, çalışana veriyor.

HEDEF EN YÜKSEK OY ORANI: Biz oyları yükseldikçe böbürlenen değil, sorumluluğu artan bir teşkilatız. Biz omuzlarındaki mesuliyetin ağırlığını, üzerinde taşıdığı emanetin yükünü her hücresinde hisseden bir partiyiz. Onun için nasıl olsa Türkiye genelinde yüzde 52 aldık deyip kesinlikle rehavete kapılmayacağız. Rakiplerimizin beceriksizliğine bakıp kesinlikle gevşemeyeceğiz. Allah’ın izniyle, aziz milletimizin teveccühüyle 2019’da AK Parti’yi ve MHP ile yapmış olduğumuz cumhur ittifakını gelmiş geçmiş en yüksek oy oranlarıyla tanıştıracağız. Onun için MHP’li kardeşlerimizle beraber el ele, omuz omuza vererek dayanışma içinde sandıkları patlatacak. Ümmetin, milletin birliğini, beraberliğini zirveye taşıyacağız. Türk siyasi tarihinde çığır açmış, ilklere, rekorlarla imza atmış bir hareket olarak 2019’a da damgamızı vuracağız. 2019 seçimlerinde elde edeceğimiz başarılarla tarihin akışını değiştirecek, Türkiye’de siyasetin rotasını yeniden belirleyeceğiz.

Haberin Devamı

KAHVE İLE GİDİN: Kapı kapı dolaşarak tüm hanım kardeşlerimizle buluşmaya var mıyız? Bana bak onlara hediyeleri de götürün ha. Ben 94 İstanbul’da belediye seçimlerine giderken hanım kardeşlerim çok ciddi sürpriz yaptı. Ne yaptı biliyor musunuz, kahve. Ufak poşetlerde o zaman mensubu olduğum partimin amblemiyle bir tarafta da bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır diye bir şey yazıyordu. Şimdi de hanım kardeşlerimiz eli boş gitmemeli, onlara bu kahveyi hediye etmeli. İnşallah bununla kahvenin tadında bir başarı. Bütün bu söylediklerim birilerine hamaset gibi gelebilir.

Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

Giresun kongresinin ardından helikopterle Trabzon’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havalimanında “Biz Anadoluyuz” gezisi kapsamında Şanlıurfa’dan Trabzon’a gelen gençler karşıladı. Erdoğan gençlerle fotoğraf çektirdi.

Haberin Devamı

‘Tel Rıfat’ı kontrol altına alacağız’

Erdoğan, Giresun’un ardından geçtiği Trabzon’da şu ifadeleri kullandı: “İlk olarak Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridoru projesine ilk darbeyi vurduk. Zeytin Dalı Harekatı ile bu koridoru Akdeniz’e bağlama çabasının önünü kestik. İnşallah, kısa sürede Tel Rıfat’ı da kontrol altına alarak, bu harekatı hedefine ulaştıracağız. Amerika’nın bir an önce Münbiç’in denetimini terör örgütünden alıp, bölgenin gerçek sahiplerine devretmesi gerekir. Terör örgütü buradan çıkartılmazsa, o zaman bu işi bölge halkıyla birlikte biz yapmak mecburiyetinde kalırız. Kandil’deki ve Sincar’daki teröristler derhal boşaltılmazsa bu işi bizzat yapmak bizim için kaçınılmaz bir durum haline dönüşür.”

Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

‘İmza atmaktan çekinen gitsin’

Son zamanlarda bürokrasinin ağır işlediğine dair şikayetler gelmeye başladı. Buradan açıkça söylüyorum; sorumluluk almaktan çekinen, imza atmaktan imtina eden, mevcut projeleri süratle yürütmekte, yeni projeler üretmekte yetersiz kalan hiçbir bürokrat, bulunduğu makamı fuzuli yere işgal etmesin. Bunun affı yok, versin istifasını çeksin gitsin.

‘Dünyanın en çapsız ana muhalefeti’

Çiftçiye 1.7 katrilyon lira destek verdik. Kemal Bey diyor ya; ‘çiftçi mağdur, mazlum.’ Senin bunlardan ne haberin var ya! Verdiğimiz rakam ortada hepsi belgeli. SGK’nın başındayken hastanelerin durumu malum, programda beyefendi de garip garip gülüyor. Bir alem. Şimdi de öyle. Kolay kolay kızdıramazsınız da ha öyle de bir özelliği var... 15 yılda ülkemizin en büyük şansı Ak Parti ise en büyük talihsizliği de CHP gibi ana muhalefet olmasıdır. Dünyanın en çapsız ana muhalefeti ile de uğraşıyoruz. 2019’da müflis siyasi anlayışın da sandığa gömüleceğine inanıyorum.

BİR TEKLİF DUYDUNUZ MU: CHP; iftiralarla, FETÖ’nün eline tutuşturduğu paçavralarla siyaseti rehin almaya çalışıyor. Milletin ve ülkenin faydasına bir teklif duydunuz mu? Gündemleri Gazi Mustafa Kemal resmini kimin yere indirdiğini bulmaktı. 40 yıllık dedektiflere taş çıkartan araştırmalar yaptılar. Kimin indirdiğini bulmayı başardılar ardından Atatürk’ün askeri mi yoldaşı mı olduğunun kavgasını verdiler. Merhum Gazi Mustafa Kemal’in partisini Pensilvanya’nın maskotuna çevirdikleri halde günlerce bu meseleyi konuştular.

Erdoğan: Gelmiş geçmiş en yüksek oyu alacağız, 2019’da sandıkları patlatacağız

‘ÖSO, 302 şehit verdi’

Afrin raporunu da vereyim. CHP YPG’ye terör örgütü dememek için ‘elimizde yeterli delil yok’ tezini paylaşıyordu. Sınır ötesi operasyon başlatınca bataklıkların kurutulmasının önüne geçmek için seferber oldular. ÖSO’ya saldırarak, tahkir ederek kahramanlara olmadık iftiralar atarak harekatı gölgelemek istediler. PYD, YPG’ye gösterdikleri hoşgörünün binde birin dahi ÖSO’ya göstermediler. O beğenmedikleri ÖSO, Fırat Kalkanı’nda 614 şehit verdi. Zeytin Dalı’nda şu ana kadar 302 şehit verdiler. 1 milyon masumu katleden diktatöre duydukları sempatinin, Esed’i kastediyorum, onda birini Suriyeli kardeşlerimize göstermediler. Afrin’in son aldığım rakam 3 bin 747 terörist etkisiz hale getirildi.

DOĞU GUTA’DAN MEKTUP: Doğu Guta’dan bu sabah bir hanımefendinin mektubunu aldım. ‘Ne olur Afrin’de attığınız adımları burada da atın. Dayanma gücümüz kalmadı’ diyor. 250 bin kişilik Doğu Guta’da 20 bin kişi kaldı. ‘Akıbetimiz ne olacak belli değil’ diyor. Bay Kemal gibilerin çark etmekte üstüne yok. Bir gece öncesinde ‘Afrin’e girmeyelim’ diyenlerin ertesi gün arka arkaya mesaj yayınlamasının takdirini milletime bırakıyorum. Bunlar yumurtadan yün kırpmaya çalışan fırsatçılar. Afrin düştü, kalktılar Genelkurmay’a tebrik gönderdiler. Yahu; sizin ufkunuz yok, zerre kadar ufkunuz olsa bu yanlışa düşmesiniz.

Ayet okuyan gençlere uyarı

(Gençlerin bir ayet okuması üzerine) Gençler, onları siz bana bırakın. Kabristanlarda okuyun da, siyasi toplantılarda bunları bize bırakın. Neyi nerede okuyacağımızı iyi belirleyelim. Siz onları bize bırakın... Türbede miyiz, camide miyiz bunları ayıracağız yoksa siyasi toplantıda mıyız ayıracağız. Biz bu milletin tümünü kucaklayacağız. Hepsini istisnasız. Benim gencim güzel ayet okuyor ama ayeti okuyamayanlar da var. Okuyamayanlar da buraya alıp katacağız.

HERHALDE YENİDEN İÇERİ GİRECEKSİNİZ: (Askeri kamuflajlı gençlerin Erdoğan’ın cezaevine girmesine neden olan şiiri okuması üzerine) Herhalde tekrar içeri gireceksiniz. Bu sabah gelirken diyordum ki acaba ben bunu okusam mı veya söylesem mi? Ama benim söylememe gerek kalmadı, gençler söylediler.

‘Türkiye resmi bir savaşın içinde’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da “15 yıldır Türkiye olarak biz fiili bir savaş içerisindeyiz. İşte Suriye, Irak, Türkiye olarak bir savaş içerisindeyiz. Ben artık diyorum ki Afrin’le birlikte Türkiye artık resmi bir savaşın içinde. 100 sene önce ecdadın mücadele ettiği bu Kurtuluş Savaşı’ndan çok daha çevik ve çetin bir Kurtuluş Savaşı ile karşı karşıya” dedi.