Siyaset 'Ey ABD, bu yol çıkmaz sokaktır'

'Ey ABD, bu yol çıkmaz sokaktır'

14.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erzincan’dan ABD’ye seslenen Başbakan Yıldırım, “Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak istiyorsun? Bu yol karanlıktır, bu yol çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamanın vardır” dedi

Ey ABD, bu yol  çıkmaz sokaktır

Başbakan Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da partisinin 6. Olağan İl Kongresi’ne ve Ordu Caddesi’nde düzenlenen “81 il 81 Anaokulu Toplu Açılış Töreni”ne katıldı. Yıldırım burada yaptığı konuşmada “Derdiyle dertlendiğim, sevincini paylaştığım, başımı hiçbir zaman yere eğdirmeyen yiğit Erzincan’ım” ifadesilerini kullandı. “Bizi Afrin’e götür” tezahüratları üzerine Yıldırım, “Gençler, Afrin’e oradaki kahraman Mehmetçiklerimiz gereken neyse yapıyor. Bir avuç yer zaten, gitsek oraya bile sığmayız, bırakalım rahat çalışsınlar” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu yoldan vazgeçin’

“Teröristlerin ağababalarına, sırtını sıvazlayanlara sesleniyorum” diyen Yıldırım şunları söyledi: “Gittiğiniz yol karanlık yoldur, bir an önce bu yoldan vazgeçin. Yoksa sonuçlarına da katlanırsınız. Şunu herkes bilsin, sınırlarımıza tehdit nereden gelirse gelsin, anında yok edilecek. Sınırlarımızda bir devlet kurma hevesinde olanların bu hevesleri kursaklarında kalacak. Bu kadar açık söylüyorum. Bilesiniz ki teröriste, zalime, bugün destek olanlar, yarın onları da kapılarında bulacaktır. Ey Amerika, terör örgütleriyle iş tutarak nereye varmak istiyorsun. Bu yol karanlıktır, çıkmaz sokaktır. Hala bu yanlıştan dönmek için zamanın vardır. Artık şu canilere, insanları gözünü kırpmadan öldüren bu alçaklara destek olmayı, silah vermeyi bırak. Verdiğiniz silahları da söz verdiğiniz üzere toplayın artık.”

Haberin Devamı

‘Kimse caz yapmasın’

“Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir” diyen Yıldırım şöyle devam etti: “Kimse caz yapmasın. Ey Kılıçdaroğlu, sen hangi akla hizmet ediyorsun? ‘Afrin’e girmeyin’ diyorsun. Bu nasıl mantık? Yedi düvelin desteklediği terör örgütleri PKK/PYD-YPG/DEAŞ... Al birini, vur ötekine. Açıkça devletimize, milletimize kafa tutuyor. Sen istesen de istemesen de. Senin sözlerin bizi, kahraman Mehmetçiği bu mücadeleden döndüremez.”

Ey ABD, bu yol  çıkmaz sokaktır

Antarktika heyetini kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, II. Ulusal Antarktika Bilim Seferi heyetini kabul etti. Yıldırım heyetin gerçekleştireceği sefere ilişkin olarak, “Türkiye’nin gelecek vizyonunu, gücünü ve kararlılığını ortaya koyacak bir adım olacaktır. Türk’ün bayrağı Antarktika’da dalgalanırken dost ya da düşman, Türkiye’nin sadece bu coğrafyaya sınırları içine sıkıştırılamayacağını görmüş olacak” dedi. Yıldırım, Antarktika’da, 15 bin kilometre uzakta ay yıldızlı bayrağımız daima dalgalanacağını, bu heyetin gelecek kuşaklarda adından söz ettiren ekip olarak tarihe geçeceğini vurguladı. ANKARA-Milliyet

Oğlunun okulunu açtı

Başbakan Yıldırım, “81 il 81 Anaokulu” Toplu Açılış projesinde Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Kızılayı, bağışçılar ve Türk Kızılayı İstanbul Şubesinin aktif rol oynadığını bildirdi. Yıldırım, şu anda 25 inşaatın devam ettiğini, 12 okulun açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Başbakan Yıldırım, oğlu Bülent Yıldırım’ın finansörlüğünde yapılan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal Anaokulu’nun adının çok anlamlı olduğunu belirterek şunları söyledi: “Şehit Piyade Uzman Çavuş Selim Topal. 1992 doğumlu ve 20 Ocak 2017 günü Fırat Kalkanı operasyonunda El Bab’ta şehadet şerbetini içti. Bugün bu anlamlı açılışta annesi Hatice hanım ve babası Salih bey de bizlerle beraberler. Evladınızla gurur duyun.”

Başbakan Yıldırım'dan Çipras'a: Tansiyon düşürülmeli

Başbakan Binali Yıldırım, dün Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile telefonda görüştü. Başbakanlık’tan yapılan açıklamada görüşmeye ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: “Görüşmede Ege Denizi’nde, komşumuz Yunanistan’la son dönemde yaşanan gerginlikten rahatsızlık duyduğumuz, tansiyonun düşürülmesi, için Yunanistan’ın gerekli tedbirleri almasını beklediğimiz vurgulanmıştır. Bu hususta gerektiği takdirde, iki tarafın üst düzeyli askeri yetkililerinin bir araya gelmesinin yararlı olacağı konusunda mutabık kalınmıştır. Görüş farklılıkların rağmen, görüşme olumlu bir havada cereyan etmiş, sorunların diyalog yoluyla çözümüne ağırlık verilmesi ve güven arttırıcı önlemlerin geliştirilmesi üzerinde durulmuştur.” l ANKARA Milliyet

Asker kepi dağıtıldı

Haberin Devamı

Yıldırım, eşiyle kongre salonunu dolatribünlerdeki vatandaşları selamladı. Program öncesinde salonda vatandaşlara asker kepi dağıtıldı. Partililerin “Vur vur inlesin, ABD dinlesin” sloganları üzerine Yıldırım, “ABD sağır olmuş. Kulakları var duymuyorlar. Gözleri var görmüyorlar. Ama yanlışı bir gün anlayacaklar” dedi.