Siyaset Eyy Amerika seslenişi mesaj uyarısı yapıldı!

Eyy Amerika seslenişi mesaj uyarısı yapıldı!

13.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset yaşamı boyunca gündem olan ifadeleri, akıllı telefonlar için uygulama haline getirildi.

Eyy Amerika seslenişi mesaj uyarısı yapıldı

Uygulama Google Play Store’da, son iki haftada 100 bine yakın kullanıcı tarafından indirildi. Söz konusu programda Erdoğan’a ait 13 ayrı bölüm içinde, 500’ü aşkın kısa ses dosyası bulunuyor. Uygulamadaki 13 bölüm, “Referandum”, “15 Temmuz”, “Karadeniz Ağzı”, “Eyy”, “Bunlar”, “Ekonomi”, “Basın”, “Avrupa”, “Uluslararası”, “Meydan”, “Muhalefet”, “Meclis” ve “Genel sözler” kısımlarından oluşuyor. Uygulamada yer alan sesler, zil veya bildirim sesi olarak ayarlanabilirken, sosyal medya mecralarında da paylaşılabiliyor.
Uygulama, Erdoğan’ın kendi ağzından, “hoşgeldiniz” sesiyle açılıyor. Erdoğan’ın referandumda söylediği ifadelerden, muhalefete yönelttiği eleştirilere, Avrupa’ya yönelik mesajlarından, ABD’ye yaptığı çıkışlara kadar bir çok söz uygulamada yerini aldı. Erdoğan’ın mitinglerde geleneksel hale getirerek halkla birlikte söylediği, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısı ve Davos Zirvesi’ndeki büyük yankı uyandıran, “One minute” çıkışı uygulamadaki sesler arasında dikkat çekiyor. Uygulamanın yaratıcısı olan üniversite öğrencisi Metehan İlter (22) “Kardeşimle birlikte ABD Başkanı Trump’ın uygulamasını kullanırken aklımıza geldi. ‘Neden Cumhurbaşkanımız için de böyle bir uygulama olmasın’ diyerek harekete geçtik. Siyasi amacımız yok. Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli için de birer uygulama yapmayı planlıyoruz” dedi.