Teknoloji Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın çökmesi siber saldırı mı? Facebook cephesinden açıklama...

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ın çökmesi siber saldırı mı? Facebook cephesinden açıklama...

14.03.2019 - 13:43 | Son Güncellenme:

Facebook ve Facebook'a ait Whatsapp, Instagram ve Messenger'ın dün akşam itibariyle sabah saatlerine kadar çökmesi akıllarda merak uyandırırken, Facebook cephesinden resmi açıklama geldi.

Facebook, Instagram ve Whatsappın çökmesi siber saldırı mı Facebook cephesinden açıklama...

Milyarlarca kullanıcı dün akşam Facebook, Messenger, Instagram ve Whatsapp gibi en yoğun kullandıkları sosyal mecralardan mahrum kaldı.

Haberin Devamı

Milyarlarca derken abartmıyoruz, çünkü bu 4 uygulamayı her ay 2.7 milyar insan kullanıyor.

Facebook'ta dün akşam giriş problemleri yaşanırken, Whatsapp, Messenger ve Instagram'da ise paylaşım problemleri yaşandı.

E paylaşım diyince insanlar için akan sular durur. Düşünün ki fotoğraf gönderemiyorsunuz, story atamıyorsunuz ve ses kaydı bile göndermek imkansız.

Yaşanan bu olayla birlikte insanların akıllarında en çok kalan ise "Bir hacker saldırı, bir siber saldırı mı?" soruları oldu.

Facebook cephesinden ise Twitter üzerinden bir açıklama geldi. Açıklamada, "Sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmek için çalışmaya odaklandık, ancak sorunun DDoS saldırısı ile ilgili olmadığını doğrulayabiliriz" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Sorunun kaynağı ise herhangi bir açıklama yapılmadığından dolayı hala bilinmiyor. Umarım böyle bir sorun bir daha tekrarlanmaz ve bu 2.7 milyar insan, sevdikleri sosyal mecralardan uzak kalmaz.