Teknoloji Facebook Messenger’dan Beklenmedik Adım!

Facebook Messenger’dan Beklenmedik Adım!

10.04.2015 - 10:10 | Son Güncellenme:

Milyonlarca kullanıcının yoğun bir şekilde kullandığı bir platform Facebook. Zuckerberg de, bu yoğun ilgiyi kurduğu ve CEO’su olduğu firmanın lehine çevirecek pek çok adım atıyor; bu adımlardan sonuncusu da, hâlihazırda ayrı bir uygulama olarak indirilebilen Messenger‘ın Web sürümünü yayına almak oldu. Peki bu, kullanıcılar için ne anlama geliyor?

Facebook Messenger’dan Beklenmedik Adım

Facebook, ilk olarak az önce de değindiğimiz gibi Messenger‘ı bünyesinden çıkarmış; kullanıcıları ayrı bir uygulama indirmek zorunda bırakmıştı. Bu, Facebook hesabına sahip pek çok kullanıcının canını sıksa da, herkes sonunda seve seve indirmek zorunda kalmıştı uygulamayı. Peki aynısı web sürümü için de geçerli olacak mı? Kullanıcılar Facebook‘un yanı sıra Messenger’a da girmek zorunda kalacaklar mı? Şimdilik böyle bir şey söylenmiyor; ancak yine de her şeye hazırlıklı olmak gerek diye düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Bu arada Messenger kullanmak için bir Facebook hesabınızın olması gerektiğini de belirtelim. Zaten bu haberi okuyan takipçilerimizin belki de hepsinin bir Facebook hesabı olduğundan, bu konu pek dert olmayacaktır. Yine de akıllarda bulunsun.

Geçtiğimiz aylarda Facebook, WhatsApp’i de Web’e getirmişti. Ondan öncesi de vardı; Facebook’un sahip olduğu platformlardan ilk Web’e geleni, Instagram olmuştu. Firma, elindeki alternatifleri ve servisleri Web’e getirerek daha da güçlendirmeye çalışıyor denilebilir. Tüm camianın mobile kaydığı bir dönemde biraz ters bir adım olarak görülse de, bu adımların, servislerin ismini güçlendirdiği de söylenebilir.