Teknoloji Facebook'tan Sanal Gerçekliğe 2 Milyar Dolar!

Facebook'tan Sanal Gerçekliğe 2 Milyar Dolar!

26.03.2014 - 00:24 | Son Güncellenme:

Sanal gerçeklik ürünüyle bilinen Oculus'u satın alıyor!

Facebooktan Sanal Gerçekliğe 2 Milyar Dolar

Whatsapp’ı 19 milyar dolara alarak herkesi şaşırtan Facebook, yeni alımıyla yine dikkatleri üstüne çekecek gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Facebook, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’in firması Oculus’u satın alıyor, hem de 2 milyar dolara! Bu miktarın 400 milyon doları nakit olacak.

Mark Zuckerberg, sayfasında konuyla ilgili yaptığı açıklamada dünyayı birleştirmeyi amaçladıklarını ve bu doğrultuda kişisel eğlence ve tecrübeyi geliştirmek için farklı platformlara geçebileceklerini belirtti. Sanal teknoloji geliştiren Oculus’un, bu becerileriyle inanılmaz bir tecrübe yaratabildiklerini söyleyen genç CEO; Whatsapp alımındakine benzer bir söylemle, şirketin halihazırdaki planlarına karışmayacaklarını ve hatta bu planların gelişmesine yardımcı olacaklarını da açıkladı.

Mark Zuckerberg, açıklamasının devamında VR teknolojisinin evde oturan birinin bir doktorla yüz yüze konsültasyon gerçekleştirebilmesi, bir maçı yakından izlemesi ya da dünyanın dört bir yanından gelen öğrenci ve öğretmenlerin bulunduğu bir sınıf ortamı yaratılabilmesi gibi ek kullanımları olabileceğinden bahsetti.

Haberin Devamı

Sanal gerçeklik sistemlerini internet, bilgisayar ve akıllı telefonlarla bağdaştıran Zuckerberg’ün ve firmasının Oculus’u tam olarak nasıl kullanacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Yazarlar