Teknoloji Facebook'tan WhatsApp'a nasıl girebiliriz?

Facebook'tan WhatsApp'a nasıl girebiliriz?

08.04.2015 - 08:58 | Son Güncellenme:

Her geçen gün yeni özelliklerle karşımıza çıkan Facebook Messenger ile Whatsapp birleşiyor. Geçen yıl Facebook'un Messenger'ı ayrı bir uygulama olarak kendi bünyesinden ayırması şaşkınlıkla karşılanmıştı. Şimdi ise yapılacak birleşme ile Facebook'tan WhatsApp'a nasıl girebiliriz? merak konusu oldu. Ayrıntılar haberimizde...

Facebooktan WhatsAppa nasıl girebiliriz

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile en popüler sosyal medya sitesi Facebook, artık birlikte çalışabilir. Facebook’un devrim niteliğindeki bu yeni uygulaması ile yine gündeme bomba gibi deştü. Peki Facebook'tan WhatsApp'a nasıl girebiliriz? Detaylar haberimizde...

Günümüzün en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son günlerde beraberinde getirdiği yenilikler ile adından sıkça söz ettirir oldu. Uygulama geçtiğimiz günlerde aldığı güncelleme sayesinde, Chrome web tarayıcı ile bilgisayarınız üzerinden kullanmak mümkün kılınmıştı.

Facebook'un Whatsapp'ı 22 milyar dolara satın almasıyla birlikte artık Whatsapp resmen Facebook'a dahil oluyor.

Sosyal medya devi Facebook iyiden iyiye WhatsApp'ı Facebook bünyesine almaya başladı. Facebook'un yayınlanması beklenen yeni v31.0.0.7.13 sürümüyle birlikte artık Whatsapp ile doğrudan bağlantı sağlanmış olacak. Yani Facebook'un içinden Whatsapp mesajı gönderilebilecek.

Paylaş tuşunun yanında bulunan “WhatsApp’e Gönder” seçeneği şimdilik Beta sürümlerde yer alıyor. Sistem tam anlamıyla oturduğunda iOS ve Android platformlarındaki Facebook uygulaması güncellenerek bu özellik herkese sunulacak.

Facebooktan WhatsAppa nasıl girebiliriz


Oldukça beğenilen bu özelliğin yanı sıra uygulama, Bild gazetesinde çıkan bir haber ile yeniden gündeme geldi. Yapılan habere kullanıcılar yine tarayıcı üzerinden ancak bu kez Facebook aracılığıyla WhatsApp'a girebilecek.

Ortaya atılan iddialara göre kullanıcılar, alpha.whatsapp adresinde yer alan ve Facebook üzerinden WhatsApp SSO bağlantısı isteyen bu yeni özelliği kullanabilecek.

Facebooktan WhatsAppa nasıl girebiliriz

Haberin Devamı

Facebook Messenger ve WhatsApp Birlikte Çalışacak!

Ortaya atılan bu iddiaya göre, alpha.whatsapp sitesinden kullanıcılar Facebook hesapları ile WhatsApp'a bağlanacaklar. Kullanıcıların burada Facebook bildirimlerine ulaşma imkanı sağlanacağı gibi hem Facebook Messenger'ı hem de WhatsApp'ı bir arada kullanmaları mümkün kılınacak.

Şu anda bu linke tıkladığımızda hiç bir sonuç alamamamızın nedeni olarak ise henüz deneme aşamasında olduğu ve sadece projeye kayıtlı çalışanlar tarafından kullanıldığı söyleniyor.

WhatsApp'ı satın alan Facebook'un böyle bir yenilik sunması aslında oldukça mantıklı gözüküyor. Ancak baktığımız zaman söz konusu alpha.whatsapp linkinin, WhatsApp'ın web sürümü test edilirken kullanılan test sayfası olma ihtimalide yok değil.