Teknoloji Facebook, Yeni Uygulamasını Tanıttı! Bu Uygulama...

Facebook, Yeni Uygulamasını Tanıttı! Bu Uygulama...

24.04.2015 - 09:28 | Son Güncellenme:

Facebook, Android için yeni bir caller-ID uygulaması tanıttı. Bu uygulamayla birlikte kullanıcılar, istenmeyen aramaları engelleyebilecek; Facebook‘un da yardımıyla insanları ve mekânları bulabilecekler.

Facebook, Yeni Uygulamasını Tanıttı Bu Uygulama...

The Hello olarak isimlendirilen uygulamayla birlikte Facebook, telefon görüşmelerimize de el atıyor. Uygulama, Android’in kendi dialer’ı yerine geçiyor ve kullanıcıya ekstra özellikler sunuyor.

Haberin Devamı

Facebook Messenger uygulamasının geliştirici ekibinin tasarladığı uygulama, kimin aradığını gösteriyor (hem de arayan kişinin telefonunuzda bulunması zorunlu değil. Sadece Facebook‘a kayıtlı olması yeterli; ancak kişinin, bu bilgileri Facebook’la paylaşıyor olması gerek).

Rahatsız eden / istenmeyen kullanıcıların engellenmesi de bu uygulamayla oldukça kolay. Hello’nun bir diğer güzelliği de, Facebook’ta sayfası bulunan ve telefon numarasını paylaşmış olan herhangi bir yeri tek dokunuşla aramamıza olanak tanıması. Wi-Fi üzerinden ücretsiz arama da cabası. Uygulamanın akılda soru işareti bıraktıran yanı, gizlilik konusu. Kimi kullanıcılar, Facebook’un hayatlarına bu kadar girmesine razı olmayabilir.

Haberin Devamı

Şimdilik sadece ABD, Brezilya ve Nijerya’da kullanıma açık olan uygulama, henüz test aşamasında denilebilir. Android’de bu aşamayı atlatır atlatmaz, Hello’nun daha fazla yayılacağını söylemek mümkün. Uygulamanın, iPhone‘lar için de geleceği belirtilmiş.