Fahriye Evcen

Fahriye Evcen

  • İsim
    : Fahriye
  • Soyad
    : Evcen
  • Mesleği
    : Oyuncu
  • Doğum Tarihi
    : 04.06.1986
    1986-06-04
  • Cinsiyeti
    : Kadın
  • Uyruğu
    : Türkiye

Türk sinema ve dizi oyuncusu. Yaprak Dökümü dizisindeki Necla rolüyle ün kazanmıştır.
Solingen de doğan Fahriye Evcen, çocukluğunda Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdi. Yedi yaşında iken Alman Neo-Naziler Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yakmaya başlayınca, Evcen'in ailesi dikkat çekmemek için evlerinin ışıklarını hep kapalı tuttu. Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken dizi teklifleri alınca, okulu dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşen Fahriye Evcen, Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı. Fahriye Evcen ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 yılında yayınlanan Cennet filminde başrol oyuncusu olarak yaşadı, aynı sene Aşk Tutulması filminde başrol oynamıştır. Almanya'daki üniversite eğitimini tamamlamayan Evcen, Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih bölümüne devam etmektedir.
Filmografi
 
Asla Unutma (2005)
Hasret, Songül (2006)
Cennet (2007)
Aşk Tutulması, Pınar (2008)
Yaprak Dökümü, Necla (2006-2010)
Takiye:Allah Yolunda (2010)
Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak (2011)
Yalancı Bahar, Zeynep (2011)
Evim Sensin, Leyla (2012)
Veda(2012)
Çalıkuşu (dizi, 2013), Feride (2013-)


Fahriye Evcen biyografisi

Fahriye Evcen kimdir?

Fahriye Evcen 04.06.1986 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Fahriye Evcen kaç yaşındadır?

Fahriye Evcen 04.06.1986 tarihinde doğmuş olup 28 yaşındadır.

Fahriye Evcen ne iş yapar?

Fahriye Evcen Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Fahriye Evcen nerelidir?

Fahriye Evcen Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.