Serkan Arman

Serkan Arman

serkan.arman@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

MFÖ vergiye kızdı tasfiyeye gidiyor

Türkiye’nin en büyük müzik gruplarından Mazhar - Fuat - Özkan (MFÖ) çifte vergilendirme yüzünden müzik şirketlerinde tasfiyeye gitme kararı aldı. Mazhar Alanson, Fuat Güner ve Özkan Uğur’un kurucusu olduğu ‘M.F.Ö. Mazhar - Fuat - Özkan Müzik Yapım ve Ticaret’ şirketi 10 Ocak’ta aldığı kararla tasfiye sürecine girdi.
Özkan Uğur şirketin tasfiye memuru olarak atandı. Gelişmeleri doğrulayan Fuat Güner, tasfiyeye giden sürecin ana nedeninin grup elemanlarından konserlerden sonra iki kez vergi kesilmesi olduğunu söyledi.
Fuat Güner, “Şirket yükümlülükleri ağır geldiği için tasfiye kararı aldık. Artık şirkette fazla albüm işi yapılmıyor. Konser verdiğimizde ise çifte vergiyle karşılaşıyoruz. Şirketten zaten vergi kesiliyor. Biz kazandığımız parayı aramızda üçe bölünce bir daha vergi kesintisi oluyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Biz de bu yüzden şirketi kapattık. Artık konserler için üçümüz ayrı ayrı stopaj + KDV ödeyeceğiz. Arada doğan vergisel farkları da cepten ödeyeceğiz” diyor.

Haberin Devamı

Şahenk ve Aşçı sağlık için Cennet Koyu’nda buluştu

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, Astaş Holding’in patronu Vedat Aşçı ile ‘sağlık yaşam’ için ortak oldu. Bu ay Doğuş Holding ve Aşçı ortaklığında ‘Doğuş Cennet Koyu Sağlıklı Yaşam Hizmetleri’ adlı bir şirket kuruldu. Astaş Holding’in bu yıl yaz aylarında devreye almayı planladığı Bodrum Göltürkbükü’ndeki 500 milyon dolarlık ‘Cennet Koyu’ yatırımı biliniyor.

Yüzde 80’i Doğuş’un
2.5 kilometrelik sahil şeridinde 4 koyun yer aldığı Cennet Koyu projesi 600 dönüm araziyi kapsıyor. Bir resort otel ve 100 kadar villadan oluşacak projenin dünyanın en iyi 5 resort projesinden biri olması amaçlanıyor. Doğuş Holding’in de yeni kurulan şirketle bu projede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. ‘Doğuş Cennet Koyu Sağlıklı Yaşam Hizmetleri’ şirketi yoga, meditasyon ve detoks gibi birçok hizmeti bir arada görecek. 1 milyon lira sermayeli yeni ortaklığın yüzde 80’i Doğuş’un olacak.
Doğuş Grubu 1976 yılından beri var olmayı sürdürdüğü turizm sektöründe, 6 adet 5 yıldızlı otel ve iki de 5 yıldızlı tatil köyünün yanı sıra Didim ve Port Göcek marinalarının sahibi. Yeme içme sektörüne de giren grubun Dalaman ve Hırvatistan Sibenik’teki marinaları da 2013’te tamamlanacak. Astoria ve Bellevue ise Astaş’ın en bilinen yatırımları arasında.