Teknoloji Foxconn: "iPhone 6 Plus'ın Bükülme Olayını Çok Abarttınız"!

Foxconn: "iPhone 6 Plus'ın Bükülme Olayını Çok Abarttınız"!

16.10.2014 - 09:40 | Son Güncellenme:

Her yeni nesil akıllı telefon modelinde yaşanabilecek sorunlardan biri de iPhone 6 Plus’ın bükülebilirliğiydi! Foxconn ise artık abartmayın diyor!..

Foxconn: iPhone 6 Plusın Bükülme Olayını Çok Abarttınız

2011 yılında Samsung’un ilk Galaxy Note modelinde rastladığımız kapak düşmesi, Google’ın Nexus One modelinde yaşanan batarya oynama sorunu gibi Apple’ın iPhone 6 Plus modelinde de benzer bir sorun yaşanmış ve insan gücüyle bükülebilir olduğu anlaşılmıştı. Apple’ın ilk phablet model deneyimi olan iPhone 6 Plus’ı Foxconn savundu.

Haberin Devamı

Testlerin titizlikle yapıldığı laboratuvarların kapılarını açan ve bükülen iPhone 6 Plus’ların koşulsuz şartsız değiştireceğini duyuran Apple, rakiplerinin dilinden uzun bir süre kurtulamamıştı. Samsung, Asus, Sony, Nokia ve özelikle de LG gibi akıllı telefon üreticilerinin kendi cihazlarının bükülebilir olmadığını vurgulayan reklam filmleriyle Apple’ın canını bir hayli sıkmıştı.

Twitter ve Facebook üzerinden #Bendgate etiketiyle dünya üzerindeki milyolarca akıllı telefon kullanıcılarından gelen iPhone 6 Plus şikayetlerine, son noktayı Foxconn CEO’su Terry Gou koydu. Bir akıllı telefonun özellikle neden güç gösterilerek bükülmeye çalışıldığını anlamadığını ifade eden Gou, bükülme ve eğilmelerin bu kadar can yakıcı olmasındaki nedenin Apple’ın rakipleri olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

iPhone ve iPad üretimlerinde büyük bir payı olan Foxconn, tadarik edilen parçaların ve test aşamalarının pek de kolay geçmediğini, günlerce çalışıldığını vurguladı. Foxconn CEO’su Terry Gou’ın, Apple rakiplerini sağduyulu olmaya davet ettiği paylaşıldı.

Hazır Foxconn CEO'sundan açıklama gelmişken Snapchat'in de aklandığından bahsedelim.