Gündem Plaka sorgulama ile araç sorgulama işlemi yapılıyor mu?

Plaka sorgulama ile araç sorgulama işlemi yapılıyor mu?

24.04.2016 - 10:33 | Son Güncellenme:

Araç sorgulama ve plaka sorgulama sayesinde araçların tüm bilgilerine erişim sağlamak mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama ile merak ettiğiniz bir aracın hasar kaydına ulaşmak da mümkündür. Araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemlerinin nasıl yapıldığını öğrenmek için yazımızı inceleyiniz.

Plaka sorgulama ile araç sorgulama işlemi yapılıyor mu

Sizlere bu yazımızda araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemleri hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi vereceğiz. Aynı zamanda plakadan borç sorgulama işlemleri de bizlere sunulmuş olan uygulama sayesinde çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Araç sahiplerinin ilgili araç ile ilgili olan borçları hakkında pratik bir şekilde uygulama sayesinde istenilen bilgilere ulaşılabilmektedir. Aynı zamanda ikinci el olan otomobillerin alım ve satımlarında müşteri satın alacak durumda aracın geçmişinden ödenmemiş vergi ya da ödenmemiş sigorta borcu olup olmadığı bilgilerinize uygulama sayesinde çok kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz. Plakadan borç sorgulama işlemleri hakkında yazımızın devamında ayrıntılı bir şekilde bilgi bulacaksınız. Artık günümüzde gelişen teknoloji ile beraber internet üzerinden bu tür sorgulama işlemlerini önceki zamanlarda olduğu gibi devlet kurum ve kuruluşlarında saatlerde sıra beklemek ve zaman kaybına neden olma gibi durumlardan kurtarmaktadır. Sizleri bu uygulama sayesinde cep telefonu, tablet, bilgisayarınızdan internetin olduğu her yerde çok kolay bir şekilde plakadan borç sorgulama işlemlerini öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Uygulamada yer alan aracın plaka numarasını girerek sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu bilgilerini pratik bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda e-devlet sistemi üzerinden borç sorgulama işlemleri yaparak aracınızın ayrıntılı bilgilerine ulaşma şansına sahipsiniz. E-devlet sistemi üzerinden giriş yapmak için öncelikle TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifremi girmeniz gerekmektedir. Bu noktada eğer e-devlet şifreniz yoksa sizler PTT şubelerinden sadece 2 TL karşılığında e-devlet şifresi edinebilirsiniz. PTT kurumlarına gittiğin zaman sizlere şifreniz size özel olan kapalı bir zarfı içerisinde verilecektir. Bu şifreyi kimseye göstermeyin bu sizin için iyi olacaktır, Daha sonrasında bu şifreyi internet üzerinden online bir şekilde değiştirme şansına sahipsiniz. Önünüze açılan sayfada TC kimlik numaranızı ve e-devlet şifresini girdikten sonra giriş butonuna tıklamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise aracın plaka bilgilerini yazmanız ve sorgulama işlemlerinizi devam etmeniz gerekmektedir. Sorgulama işlemleri sonrasında ise açılan sayfada hangi konular hakkında bilgi alacaksanız şimdi bunları anlatacağız. Sorgulama işlemini gerçekleştirin takdirde adınıza açılan sayfada aracın rengini, aracın çalıntı olup olmadığını, aracın plaka numarasını, aracın modelini, aracın tescil birimini, aracın hak mahrumiyeti olup olmadığını, aracın markasını, aracın ruhsatını, aracın diyetini ve diğer bilgileri çok kolay bir şekilde öğrenme şansına sahipsiniz. Bir başka giriş yöntemi sayesinde sessizler Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitemiz üzerinden araç plaka sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet ortama girdiğini takdirde Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine girdikten sonra önünüze açılan sayfadan araç sorgulama sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonrasında ise açılmış olan sayfada TC kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihini de girmeniz gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfada araç plakasının cezası olup olmadığını ayrıntılı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda hasar kaydı işlemleri için de bu site üzerinde ayrıntılı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.