Siyaset Yolsuzluğun kirli anıtı

Yolsuzluğun kirli anıtı

13.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı nifak üretmekle itham ederek, “Erdoğan ve kapı kulları devlete kâbus gibi çökmüştür. Milletin dokunulmaz haklarına kahredici bir şekilde çöreklenmiştir” dedi.

Yolsuzluğun kirli anıtı

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran’ın demokrasi tarihi açısından keskin bir dönemeç ve nirengi noktası olduğunu, milli bekanın oylanacağını kaydetti. Bahçeli, “Türkiye AKP’yle daha fazla gidemeyecektir. Kaçak ve karanlık saray yalanın, yasağın, yozlaşmanın ve yolsuzluğun kirli anıtı haline gelmiştir” dedi.
Bahçeli, cumhuriyetin ağır bir operasyon geçirdiğini savunurken, “Bu kapsamda hukuk askıda, adalet kenarda, demokrasi ise dışarıdadır. Erdoğan ve kapı kulları devlete kabus gibi çökmüş, milletin hayati ve tarihi nitelikli dokunulmaz haklarına kahredici şekilde çöreklenmiştir” dedi.
‘Bu devran bitmelidir’
Devletin kilit kurumlarının siyasi şantaj ve emellerin tetikçisi haline geldiğini söyleyen Bahçeli, şöyle devam etti:
“Erdoğan, MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu ulu orta göstermiştir. Bu devran bitmelidir, yoksa Türkiye kepenk indirecektir. Eğer ki, AKP komplosu, AKP tezgahı sonlanmazsa Türkiye Cumhuriyeti can çekişerek tarihten silinecek, Türk milleti kanlı bir iç kavgayla hem vatanından hem de varlığından olacaktır.”

Haberin Devamı

ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Bahçeli, Osmaniye’den milletvekili aday adayı olmak için partisine başvurusunu yaptı. Bahçeli başvuru sırasında MHP’nin ittifak yapmayı düşünmediğini, ancak kapılarının herkese açık olduğunu söyledi.
MHP’de milletvekilliği aday adaylığı için başvurular başladı. Başvuruların başlaması nedeniyle kurban da kesildi. Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Bahçeli, partisine çok sayıda değerli kişinin aday adayı olmak için başvuracağına inandığını söyledi.
Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’na yeniden atanması konusundaki görüşünün sorulması üzerine Bahçeli, “Gelgitlerden bu millet çok usandı. Bunun son örneği de MİT Müsteşarlığı konusunda olmuştur. Aday olmasında ne mahzur gördü Sayın Cumhurbaşkanı onu açıklaması lazım” ifadesini kullandı.