Gündem GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi!

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi!

25.08.2016 - 10:06 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulamasını internet üzerinden yapabilirsiniz. E-devlet sistemi üzerinden GBT sabıka kaydı işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür. E-devlet GBT sorgulama işlemlerine dair daha fazla detayı haberimizde bulabilirsiniz.

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemi

Vatandaşların problemlerine ve işlemlerine yardımcı olan en büyük sistemler online sistemlerdir. Online sistemler vatandaşların daha kolay ve daha hızlı işlem gerçekleştirebilmesi için kullanıma sunulan teknolojik hizmettir. Çünkü devlet kurum ve kuruları da dahil tüm resmi kurumlar hayatın kolaylığı olan internet ortamı üzerinden resmi işlemleri gerçekleştirme imkanına sahiptir. Bu kolaylık neticesinde insanlar şubelere gitmeye gerek kalmadan basit bir şekilde işlemlerini gerçekleştirme imkanına sahiptir. Özellikle vatandaşlarımıza yardımcı olan en önemli sistem e Devlet sistemidir. e Devlet sistemi bildiğiniz üzere devletimizin resmi internet sitesi olarak bilinmektedir. Bu e Devlet sistemi vatandaşlarımız daha hızlı ve daha kola resmi işlemlerini gerçekleştirebilsin diye internet ortamı üzerinden kullanıma sunulmuş durumdadır.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

e Devlet sistemi ülkemizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlıkların ve resmi kurumların internet sitelerini kendi çatısı altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay işlem imkanı sunmaktadır. Örneğin GBT sorgulama işlemi Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullanıma sunmuş olduğu bir işlemdir. GBT (Genel Bilgi Tarama) işlemi sizin de bildiğiniz üzere herhangi bir vatandaşın adli sicili üzerinde herhangi bir suç var mı yada ceza evine girecek bir eylemde bulunup bulunmadığı hakkında bilgi alabildiğimiz bir sistemdir. Bu işlem daha çok iş başvurularında kullanılmaktadır. İnsanlar eskiden bu GBT sorgulama işlemi için emniyet müdürlüklerine gitmekteydi ancak e Devlet sistemi Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesini kendi çatısı altına alarak vatandaşlara online sistemler üzerinden GBT sorgulama işlemini gerçekleştirme imkanı sunmaktadır.

Haberin Devamı

Ancak e Devlet sistemi üzerinden GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirmek için e Devlet üyeliği almanız gerekmektedir. e Devlet üyeliği için ilk önce yapmanız gereken işlem herhangi bir PTT şubesine giderek vezne görevlisine kimliğiniz ile birlikte e Devlet üyeliği almak istediğinizi beyan etmeniz şeklinde olacaktır. Bu basit işlemin ardından vezne görevlisi size T.C. kimlik numaranız ile uyumlu olan bir e Devlet şifresi verecektir. Bu almış olduğunuz e Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasını e Devlet ana giriş ekranında bulunan ilgili alanlara yazmanız halinde kısa bir süre içinde e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi doldurmanızı isteyecektir. Bu işlemin sebebi bir sonraki resmi işlemlerinizde sistem üzerinden daha hızlı ve daha kola işlem yapmanız içindir. Ayrıca güvenlik gerekçesi ile PTT şubesinden almış olduğunuz şifreyi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz yine e Devlet sistemi tarafından istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilen GBT sorgulama işleminizi yapmak için. e Devlet ana ekranında bulunan arama sekmesine GBT sorgulama yazmanız halinde açılacak olan sayfa üzerinden basit bir şekilde GBT sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar