Gündem GBT Sabıka Kaydı Sorgulama ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemlerinizi Online Yapabilirsiniz

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemlerinizi Online Yapabilirsiniz

26.04.2015 - 09:56 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerini online olarak yapabilmek artık çok kolay! Siz de GBT sabıka kaydı sorgulama işlemlerinizi online olarak yapmak ve GBT sabıka kaydı sorgulama hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Sorgulama ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemlerinizi Online Yapabilirsiniz

Sabıka kaydı sorgulama, GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemlerinizi yapmak artık çok kolay! Çünkü bu üç sorgulama işlemi için de ayrı ayrı geliştirilmiş olan üç ayrı uygulama mevcuttur. Bu uygulamaların üçü de internet üzerinden sunulmaktadır ve oldukça pratiktir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Sabıka Kaydı Sorgulama

Web aracılığı ileAdalet Bakanlığı’nın sunmuş olduğu bu hizmeti kullanmak için ilk önce, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, e-devlet kapısı sistemine bildiğiniz gibi, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Daha sonraki adımda, burada e-devlet kapısı sistemine giriş yaptığınız zaman, açılan yeni sayfada, E-Hizmetler adı altında bulunan alana geliniz.

Buradan da, Adalet Bakanlığı yazan bölüme giriş yaparak, sabıka kaydı sorgulamanızı yapınız.

Bunun dışında, yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumlarıyazan bölüm üzerinden de, sabıka kaydı sorgulaması için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer burada, E-Hizmetler bölümü üzerinden Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaptıysanız, bu Adalet Bakanlığı’nın sayfasında, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetlerişeklinde yer alan bölüme geliniz.

Daha sonra, burada açılan sayfada ise, Adli Sicil Kaydı Sorgulama yazan bölüme gelerek, sabıka kaydınızı sorgulatabilirsiniz.

GBT Sorgulama

GBT sorgulamanızı web üzerinden yapabilmek için, öncelikle,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile birlikte e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, GBT sorgulama işlemi için düzenlenmiş olan veadli sicil kaydı sorgulamaekranında bulunan bilgileri göreceksiniz.

Bu bilgileri okuduktansonraonaylayınız ve devametyazan alana tıklayınız.

Daha sonra, açılan yeni pencerede;kurum türü belgeninneden verileceğibelgenin nereye verileceği gibi bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri sisteme giriniz.

Ardından, yine bu sayfada yer alan vesorgula yazan seçeneğe tıklayınız.

Böylece, Adalet Bakanlığı çatısı altında resmi olarak bulunan ve GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına gelmiş olursunuz.

Son olarak, eğer tercih ederseniz, bu sayfa üzerinden yazdırma işlemi ile somut bir belge de alabilirsiniz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Web üzerinden Yargıtay dosya sorgulaması yapmak için öncelikle, http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız.

Haberin Devamı

Daha sonra, burada bulunan Yargıtay dosya ekranı üzerinden;il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası ve savcılık esas numarası bilgilerini giriniz.

Diğer yandan, Yargıtay dosya sorgulama işleminizi yine internet aracılığı ile fakat bu defa, e-devlet kapısı sistemi üzerinden de yapabilirsiniz. Buna göre;

Öncelikle, e-devlet kapısı sistemine yanihttps://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizile e-devlet sistemine giriş yapınız.

Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetler bölümü üzerindenYargıtaybölümüne geliniz.

Son olarak, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığa geliniz.