Gündem GBT Sabıka Kaydı ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Online İşlemleri

GBT Sabıka Kaydı ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Online İşlemleri

18.04.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı sorgulama işleminizi online işlemlerden hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. GBT sabıka kaydı sorulama işleminin nasıl yapıldığını ve GBT sabıka kaydı sorgulama işleminin tüm ayrıntılarını haberimizde bulabilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı ve Yargıtay Dosya Sorgulama İşlemi Online İşlemleri

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte biz insanoğlunun da çoğu günlük işi çok daha kolay hale gelmiştir. Öyle ki artık bir ok işimizi, hiç yorulmadan bulunduğumuz yerden yapabilmemiz mümkündür. Kurum ve kuruluşlarda sıra beklemektense, bu şekilde internet kullanarak işlem yapmak çok daha kolay olacaktır. Hal böyle olunca, devlet vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için, bir takım yenilikler yapmış ve sonucunda, sabıka kaydı belgelerini dijital ortama aktarmıştır. Böylece vatandaşlar, sabıka kaydı sorgulaması işlemleri için Adliye’ye başvurmadan da, işlem yapabilecek duruma gelmiş oldular.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA

YARGITAY DOSYA SORGULAMA

Adalet Bakanlığı tarafından sunulan ve web üzerinden yapılan sabıka kaydı sorgulaması işlemleri ise aşağıda anlatıldığı şekli ile şöyledir;

Başlangıç olarak, e-devlet kapısı sisteminin resmi web adresi olan, https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra, e-devlet kapısı sistemine ise bildiğiniz gibi, T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi kullanarak giriş yapabilirsiniz.

Ardından, burada e-devlet kapısı sistemine giriş yapmanızın ardından, açılan yeni sayfada yer alan, E-Hizmetlerbaşlığı altında bulunan ve burada Adalet Bakanlığıyazan bölüme giriş yapınız.

Aynı zamanda, yine e-devlet kapısı sisteminde yer alan ve Kamu Kurumları yazan bölümden de, sabıka kaydı belgesi almak için işlem yapmaya devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer, E-Hizmetlerbölümü üzerinden Adalet Bakanlığı sayfasına giriş yaptıysanız, burada Adalet Bakanlığı’nın sayfasında yer alan; Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Hizmetleriyazan başlığa geliniz.

Son işlem olarak, burada açılan sayfada ise, Adli Sicil Kaydı Sorgulamayazan seçeneği işaretleyerek, sabıka kaydı belgenizi sorgulatabilirsiniz.

GBT Sorgulama

GBT yani tam adı ile Genel Bilgi Toplama Merkezi, bilgilerinizi Adalet Bakanlığı’ nın e-devlet sisteminde yer alan online hizmet uygulaması aracılığı ile internet üzerinden öğrenebilmeniz mümkündür.

GBT sorgulama işleminiz için, e-devlet sisteminde yer alan adli sicil kaydı sorgulama hizmetini kullanabilirsiniz.GBT sorgulamanızı yapmak için izleyeceğiniz yol ise aşağıda anlatıldığı gibidir;

Öncelikle,e-devlet şifreniz ve T.C kimlik numaranız ile e-devlet kapısı sistemine giriş yapınız.

Hemen sonra GBT sorgulama işlemi için, adli sicil kaydı sorgulamaekranında yer alan bilgileri göreceksiniz. Bu bilgileri okuyunuz.

Daha sonra, bu okuduğunuz bilgileri onaylayınız ve devametyazan butona tıklayınız.

Devamında, bu işlemden sonra açılan yeni pencerede;kurum türü, belgenin neden verileceği, belgenin nereye verileceğigibi bilgileri giriniz ve yine bu sayfada yer alan vesorgulayazan bölüme tıklayınız.

Haberin Devamı

Sonuç olarak, Adalet Bakanlığı bünyesinde resmi olarak bulunan GBT bilgilerinizi içeren sonuç ekranına ulaşmış olursunuz.

Yargıtay Dosya Sorgulama

Yargıtay kurumunun resmi internet sitesi olan http://www.yargitay.gov.trsayfasına giriş yapınız ve burada, Yargıtay dosya sorgulama işlemi için, burada yer alan Yargıtay dosya ekranı üzerinden;il adı, mahkeme türü, mahkeme, mahkeme esas numarası, mahkeme karar numarası, ve savcılık esas numarasıbilgilerini giriniz.

Diğer yandan, Yargıtay dosya sorgulama işleminizi yine internet aracılığı ile, e-devlet kapısı sistemi üzerinden de yapabilmeniz mümkündür. Bunun için;

e-devlet kapısı sistemine, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapınız.

Devamında buraya, T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi sisteme giriniz ve sonra sisteme giriş yapınız.

Daha sonra burada, Yargıtay dosya sorgulaması için, E-Hizmetlerbölümünden Yargıtay bölümüne geliniz.

Ardından, Yargıtay bölümünün alt başlıkları arasından, Dava Dosya Sorgulama yazan başlığı seçiniz.