Gündem GBT sorgulama ile sabıka kaydımı nasıl alabilirim?

GBT sorgulama ile sabıka kaydımı nasıl alabilirim?

26.04.2016 - 08:50 | Son Güncellenme:

GBT sorgulama internetten yapılan işlemler arasındadır. GBT sorgulama sayesinde sabıka kaydınıza ulaşabilirsiniz. GBT sorgulama işleminin nereden nasıl yapıldığını yazımızdan öğrenebilirsiniz.

GBT sorgulama ile sabıka kaydımı nasıl alabilirim

Sabıka kaydı belgesi adli sicil bilgilerinizin bulunduğu bir resmi evraktır. Kısacası hayatınız boyunca karışmış olduğunuz olayların ve suçlarınızın hepsi bu evrakta bulunmaktadır. Bu evrakta işlediğimiz suçlar bulunduğu için bu belgenin hayatımızda sahip olduğu yer de çok önemlidir. Hayatımızın her anında bu belge istenebilir. Öğrencilik döneminde okul hayatınızda, iş hayatınızda, bir bankadan kredi için başvurunuz esanasında bile bu belge istenebilir. Bu yüzden bu evrak bizim için öenmli bir konuma sahiptri. Şimdilerde herhangi bir iş başvurusu yapacağınız zaman bu belge sizden istenerek karışmış olduğunuz olayın olup olmadığı bu belgeden tespit edilebilir. Herhangi bir kamu kuruluşunda veya özel kurumda işe gireceğiniz zaman sizden bu belge istenir. Öğrencilik hayatınızda da bu belge çoğu alanda istenebilir. Öğrenciyken herhangi bir yurt başvurusu yaptığınızda veya burs başvurusunda bulunduğunuzda bu belge sizden istenmektedir.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda bulunan linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ehliyet almak isteyen vatandaşlar ehliyet başvurusu yapacağı sırada da bu belge istenmektedir. Yani bu belgenin hayatımızdaki yeri önemlidir. Bu yüzden bu belgeye ihtiyaç duyan vatandaşların sayısı da bir hayli fazladır. Bireyler bu belgeyi adliye saraylarından elde edebilir. Vatandaşlar yaşadığı şehirlerde bulunan Adalet Bakanlığı’na bağlı bulunan adliye saraylarına giderek belirli bir ücret karşılığında sabıka kaydı belgesine ulaşabilir. Ama büyük şehirlerde bu belgeye olan ihtiyaçtan dolayı sabıka kaydı belgesi için sıra bekleyen insanlar oldukça fazla olmaya başlamıştır. Durum böyle olunca da vatandaşlar sabıka kaydı belgesi için beklemek durumunda kalmıştır. Adalet Bakanlığı bu durumun önüne geçebilmek için internet uygulaması üzerinden sabıka kaydı belgesinin alınabilmesini sağlamıştır. Adalet Bakanlığı geliştirmiş olduğu internet uygulaması sayesinde internet üzerinden bir çok işlemi gerçekleştirebilmektedir. Adalet Bakanlığının da internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer aldığı için E-Devlet sistemine giriş yaparak Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Adalet Bakanlığı da bu kurumlardan bir tanesidir. Yalnız E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için sisteme giriş yapmanız gereklidir. E-Devlet sistemine ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Karşınıza gelen giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyor iseniz almanız gereklidir. Kolay bir şekilde E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz ve sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Yada kamu kurumları bölümünden de Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilirsiniz. Bu bölümlerden herhangi birisinden Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaştıktan sonra alt bölümlerinden sabıka kaydı belgenize ulaşabilirsiniz. Adalet Bakanlığının alt bölümü olan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sabıka kaydı belgenize ulaşabilirsiniz.