Gündem GBT sorgulamasını internetten yapabilir miyim?

GBT sorgulamasını internetten yapabilir miyim?

22.09.2016 - 08:44 | Son Güncellenme:

GBT Sorgulama işlemi resmi nitelik taşıyan bir işlemdir. GBT Sorgulama işlemini e-devlet üzerinden online olarak gerçekleştirebilirsiniz. GBT Sorgulama işlemi sonuçlarını da çıktı alarak resmi bir evrak haline dönüştürebilmeniz mümkündür.

GBT sorgulamasını internetten yapabilir miyim

Son on yılda her teknolojik alanda gelişme olduğu gibi artık hizmet sektöründe yer alan işlemlerde de gelişme sağlanarak kişiye bir çok kolay erişim hizmeti sağlanmaktaydı. Hemen hemen her alanda artık sıkça kullanılan teknolojinin bizlere sunduğu bu eşsiz nimetlerin başında internet gelmektedir. Yediden yetmişe artık hemen hemen her vatandaşın elinde bir akıllı cep telefonu görmekteyiz. Her vatandaşın elinde olmasa da her vatandaşın erişebileceği bir imkan sağlanmaktadır. Yediden yetmişe herkesin zaman zaman bazı kurumlara giderek evrak almamız gerektiği zamanlar da olmuştur. Teknolojinin bu eşsiz nimetleri ile bu işlemler ortak bir çıkar halinde birleşerek vatandaşa oldukça kolaylık ve hız kazandırmıştır. Artık kurum önlerinde beklediğiniz sıra için kaybettiğiniz zaman kaybını artık devletin teknolojiye kayıtsız kalmaması sayesinde geri kazanabileceksiniz.

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

GBT Sorgulama işlemi son yıllarda oldukça sık kullanılan ve sık başvurulan bir işlem haline geldi. Daha önceden emniyet müdürlüğünden edineceğiniz bu belge sizlerin hemen hemen her resmi kurum kaydınız sırasında sizlerden istenecektir. Çünkü bu belge devlet ve hukuk önünde sicil geçmişiniz niteliğini taşımaktadır. Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan talihsiz olaylar sebebiyle her vatandaşın daha da sık kullandığı ve başvurduğu bir işlem haline dönmüştür. Örneğin eğer öğrenci iseniz ve bir yurda kayıt yaptırmanız gerekiyorsa yada bir okula kaydınızı yaptırmanız gerekiyorsa sizlerden isteyecekleri evraklar arasında GBT Sorgulama işleminizin sonucu demir baş niteliğindedir. Eğer bir iş başvurusunda bulunacaksanız iş verenin sizlerden isteyeceği ilk evrakta GBT Sorgulama sonuçlarınız olacaktır. Devlet önünde ve kayıtlarında yer alan bir suç işlemiş iseniz ya da işlememiş iseniz bunların hepsi GBT Sorgulama işlemi sonucunda öğrenebilirsiniz. Bu nedenden dolayı insanların birbirine güven açısından da bu işlem oldukça yaygındır. Hatta artık ev sahipleri bile kiracılarından bu belgeleri istemektedir. Bu belge oldukça önemli olan ve resmi niteliği olan bir belgedir. Sizlerde oldukça kolay bir yöntemle GBT Sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. GBT Sorgulama işlemini artık online olarak sadece bir kaç dakikanızı ayırarak gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra GBT Sorgulama sonuçları yazıcıdan çıktı alabilirsiniz. Aldığınız her çıktının üzerinde bulunan kod sayesinde aldığınız evrak resmi nitelik taşıyacaktır. E-devlet üzerinden gerçekleştirebileceğiniz bu işlem için e-devlet şifresine ihtiyacınız olacaktır. E-devlet şifresini ise en yakın PTT şubelerine başvurarak edinebilirsiniz. Aldığınız şifre ile beraber resmi e-devlet web sayfasına girin ve burada sizlerden istenecek bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazarak kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve burada karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığını bulun. Burada GBT Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçin ve buradan GBT Sorgulama işleminizi tamamlayın.

Yazarlar