Gündem Geçici süreli öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılıyor?

Geçici süreli öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılıyor?

28.02.2017 - 10:43 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geçici süreli öğretmen alımı başvurusu ile ilgili açıklama geldi. Öğretmen alımı başvurusu, özel olarak açıklanan sayfa üzerinden erişime açıldı. Suriyeli çocukların Türk Eğitim sistemine entegre olmasına katkı sağlayacak. Peki Hangi ilde kaç öğretmen alınacak? Öğretmen alımı için aranan şartlar neler?

Geçici süreli öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılıyor

MEB, geçici süreli öğretmen alımI başvurusu, bakanlığın internet sitesi üzerinden duyuruldu. Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında görevlendirilecek olan 2078 öğretmen için süreç başladı. Geçici öğretmen alımı ile ilgili başvuru işlemi ve şartları hakkında detayları haberimize inceleyebilirsiniz...

Haberin Devamı

BAŞVURU ŞARTLARI NELER OLACAK?

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edinim ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Askerlik hizmetini tamamlamış, bu hizmetten muaf olmak veya bir yıldan fazla askerlik görevini erteletmiş bulunmak,
e) Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
f) 28 Şubat 2017 tarihi itibariyle 40 yaşından gün almamış olmak.

Haberin Devamı

İSTENEN BELGELER

6.1. Adaylardan başvuru esnasında sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır. Sözlü sınava davet edilen adaylardan aşağıdaki belgeler istenecektir:

Adli Sicil Belgesi
İkametgâh Belgesi
Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı ibraz edilir.)
Mezuniyet (Diploma) Belgesinin Fotokopisi (Aslı ibraz edilir.)
Askerlik Şubesinden alınan Askerlik Durum Belgesi
KPSS sonuç belgesi




Geçici süreli öğretmen alımı başvurusu nasıl yapılıyor

SURİYELİ ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ İÇİN 2 BİN 78 ÖĞRETMEN ALINIYOR!

Geçici Koruma Kanunu kapsamındaki Suriyeli öğrencilere Türkçe öğretmek ve bu kurumlarda yürütülen rehberlik hizmetlerini geliştirmek amacıyla "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi" (PICTES) kapsamında Ek-1 tabloda belirtilen kontenjanlarda Türkçe öğreticisi ve Rehberlik Danışmanı olarak görevlendirilmek üzere geçici süreli eğitim personeli alınacaktır.

Bu duyuru Milli Eğitim Bakanlığı "Öğretmen Alım Duyurusu" değildir. Proje kapsamında GEÇİCİ SÜRELİ EĞİTİM PERSONELİ alımına ilişkin bir duyurudur.

Haberin Devamı

Proje kapsamında istihdam edilen ve sözleşme imzalanan Geçici Süreli Türkçe Öğreticiler ile Rehberlik Danışmanları, Bakanlığımızca yapılan Öğretmen alımı süreci sonunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Kapsamında atamaları yapılması durumunda; atama yapıldığı tarih itibariyle sözleşmeleri proje idaresi tarafından feshedilerek Bakanlığımızda görevlerine başlayabileceklerdir.